Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Gertjan Hilarius verkozen tot Fieldmanager of the Year 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 22 november 2023
117 sec


Prestigieuze vakprijs uitgereikt tijdens Green Gala van vakblad Fieldmanager

Gertjan Hilarius mag zich een jaar lang Fieldmanager of the Year noemen. De uitslag van de verkiezing is zojuist bekendgemaakt tijdens het Green Gala van Vakblad Fieldmanager. Deze vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt door een deskundige jury.


De 37-jarige Gertjan Hilarius is Head Groundsman bij sc Heereveen. De winnaar nam de bijbehorende schaal in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Pleun Lok (oud voorzitter Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek).

Gertjan Hilarius zal als winnaar van de titel Fieldmanager of the Year 2023 het bijbehorende ambassadeurschap graag op zich nemen. Daar zal het accent liggen op de jeugd. In zijn nominatie-interview deed hij al een oproep om de sector scherp te houden op de noodzaak van nieuwe aanwas: 'We moeten tijd en energie steken in de jeugd om het vak op peil te houden. Dat gaat niet vanzelf; daar moet je wat voor doen.' Hilarius zelf doet dat in samenwerking met Scholengroep Aeres (locatie Heereveen). Hilarius heeft met Aeres een soort kweekschoolstructuur weten op te zetten, met als resultaat dat er wekelijks klassen bij Hilarius op het werk komen kijken.

LEES OOK
'We moeten nĂș de jeugd enthousiasmeren'
31-10-2023 | ARTIKEL
258 sec

Ed Kleinlugtebeld, Mario Spaans en Gertjan Hilarius (vlnr).
Ed Kleinlugtebeld, Mario Spaans en Gertjan Hilarius (vlnr).

Ambassadeurs en Fieldmanager Student of the Year 2023

De andere genomineerden, Ed Kleinlugtebeld en Mario Spaans, werden benoemd tot ambassadeur van het vak. Naast de Fieldmanager of the Year 2023 verkiezing, was er dit jaar voor het eerst ook een verkiezing voor aanstormend talent: de Fieldmanager Student of the Year 2023. Deze werd gewonnen door Thimo de Nijs, werkzaam bij RKC Waalwijk.


De Nijs is bij RKC Waalwijk in de voetsporen van zijn vader getreden, die voorheen fieldmanager was bij de voetbalclub uit Waalwijk. De vierentwintigjarige De Nijs geeft nu leiding aan een fieldmanagementteam van zes medewerkers, verdeeld in een grasteam en een facilitair team.

Als zij-instromer moedigt De Nijs alle jongeren aan om voor zijn vak te kiezen. 'De schoolbanken zijn niet de enige weg naar een leuk beroep; dat bewijst het fieldmanagementvak. Daarin kun je overigens altijd blijven leren en opleidingen en cursussen volgen. Maar ik wil benadrukken dat dit vak geschikt is voor iedereen die het wil doen.

Jury Fieldmanager of the Year

De vakjury bestaat naast voorzitter Pleun Lok uit Sjaak Groen, Piet Kranendonk, Marjo Hoek en Marcel Bouwmeester. 'In Nederland sporten per week ruim 3,5 miljoen mensen op buitensportaccommodaties. Dit moet veilig en op kwalitatief goede velden kunnen plaatsvinden. De rol van de fieldmanager, in welke functie dan ook, is daarbij van doorslaggevend belang. Daarom is de uitreiking van deze prestigieuze prijs van onschatbare waarde voor het vakgebied en daarmee dus voor alle sporters en betrokken vrijwilligers', aldus Lok.


Sponsors

De Fieldmanager of the Year-verkiezing wordt gesponsord door DLF, Toro en Expo-Line. Vakblad Fieldmanager van uitgeverij NWST in Nijmegen organiseert de verkiezing al sinds 2010. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van fieldmanagers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: 'De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van fieldmanagers; de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn of haar vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.'


Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Bernard van den Bosch (2010), Peter Mook (2011), Bertus Carelse (2013), Ad van de Luijtgaarden (2014), Theo van Rossenberg (2015), Henrie Bekkers (2016), Gerard Verweijen (2017), Marc Grooteman (2018), Erwin Beltman (2019), Jaap Verhagen (2020), Nico van Eerden (2021) en Paul Baas (2022).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER