Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Einde van een superleuk jaar

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Paul Baas, dinsdag 21 november 2023
99 sec


Paul Baas blikt terug op zijn jaar als Fieldmanager of the Year

Zo zit je achter je computer, en zo is het alweer de laatste column die je mag schrijven als Fieldmanager of the Year. Het jaar is in een flits voorbijgegaan, maar ik heb er wel superleuke herinneringen aan overgehouden.


Het begon met het heel geslaagde Green Gala, waar ik de titel Fieldmanager of the Year mocht ontvangen. Ik ben niet iemand die graag in de aandacht staat, maar het was overweldigend: alle felicitaties en aandacht die ik die dag en de periode erna nog kreeg. Dan kan de kracht van sociale media - voor degenen die mijn eerdere columns hebben gelezen - ook positief zijn!

Alles wat ik mocht doen en wat op mijn pad kwam, was leuk en interessant: presentaties geven voor studenten, gastcolleges en natuurlijk een interessante trip naar Sevilla op uitnodiging van ICL. Het was het allemaal meer dan waard!

Nu er bijna een jaar voorbij is, denk ik toch dat er misschien, ondanks alles wat ik mocht doen, nog meer uit gehaald had kunnen worden. Het was wel een enorm druk jaar op het gebied van gras voor ons als De Enk Groen en Golf, en in combinatie met het opvoeden van drie jonge kinderen merk je dat je je tijd goed moet plannen. Daarom denk ik dat het voor mij juist net begonnen is. Ik wil me als Fieldmanager of the Year 2022 blijven inzetten in de toekomst. Net zoals al mijn voorgangers telkens weer ergens opduiken als vertegenwoordiger van ons mooie vak. Er komen regelmatig voormalige Fieldmanagers of the Year langs in de media, zoals Nico en Jaap, die altijd openstaan voor nieuwe technieken en die dan ook delen op de nieuwskanalen. En Erwin Beltman, die gastspreker is bij diverse evenementen. Ik denk dat dat onze kracht moet zijn, om elke keer weer ons vak te promoten.

De afgelopen jaren was de druk op de arbeidsmarkt een van de belangrijkste kwesties van ons vak. Het blijft belangrijk om jonge 'ruwe diamanten' te begeleiden en deze mensen te behouden voor ons vak. Maar we moeten er ook voor zorgen dat ons vak sexy blijft en ik denk dat alle innovaties en ontwikkelingen daarbij moeten helpen. Iedereen praat over meer groen en duurzame oplossingen. Juist in ons vak moeten we dit dus koesteren en voorop blijven lopen. Daarom zal ik proberen, ook al ben ik straks Fieldmanager of the Year-af, mijn steentje te blijven bijdragen en net zoals mijn voorgangers het vak te blijven vertegenwoordigen.

Op 22 november draag ik graag het stokje over aan de nieuwe Fieldmanager of the Year, die dan een jaar lang het gezicht van ons vak zal zijn. Ik wil iedereen bedanken die ook maar iets voor mij heeft betekend in dit prachtige jaar - als ik iedereen ga opnoemen, kan ik misschien wel twee pagina's vullen. Ik hoop dat jullie mijn columns met plezier gelezen hebben. Blijf jezelf en doe wat je denkt dat goed is om te doen. Bedankt voor alles!

Met vriendelijke groet,
Paul Baas


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER