Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nu ook gerecycled kunstgras in groene daken van Sam Groofing

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Mandy de Boer, woensdag 16 augustus 2023
56 sec


Het toepassen van gerecycled kunstgras in steeds meer producten, is de missie van GreenMatter. Ze zijn begonnen met het verkleinen van de kunstgrasafvalberg door zelf producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen. Maar inmiddels hebben ook verschillende bedrijven zich bij GreenMatter gemeld om gerecycled kunstgras te verwerken in hun bestaande producten. Sam Groofing - leverancier van groene daken - is één van die bedrijven.


Zij hebben een zeer duurzaam en flexibel groendak ontwikkeld, waarvan het frame voor de pockets vanaf nu is vervaardigd van gerecycled kunstgras. Deze is na einde levensduur 100% recyclebaar. Gezien de missie van GreenMatter, past dit product uitstekend ter uitbreiding van haar leveringsprogramma en het aanbod van circulaire oplossingen voor haar opdrachtgevers.

Sedum pockets

Naast circulariteit zijn klimaatadaptie en biodiversiteit belangrijke thema's en daarom zijn zij trots dat zij recent gezamenlijk hun eerste project in Amsterdam hebben uitgevoerd. Daar is het dak van de opslagruimte van het onderhoudsmaterieel van Sportpark Middenmeer voorzien van sedum pockets. Naast circulariteit vindt de gemeente Amsterdam klimaatadaptie en biodiversiteit ook zeer belangrijk en dit komt in dit project allemaal samen.


Peter van Aalst van Arte-Nova en Peter Vergeer van de gemeente Amsterdam zijn de initiatiefnemers van ons eerste groendakproject. Het groendak werkt onder andere isolerend in de zomer, heeft een retentievermogen van maximaal 30 liter regenwater per m2, licht van gewicht (maximaal 44 kg per m2), verlaagt de omgevingstemperatuur, is CO2-bindend en stimuleert de biodiversiteit.

Flexibel

Het concept is flexibel en toepasbaar op alle type daken met een hellingshoek van 0 tot 45 graden waardoor deze binnen de sportsector perfect op de daken van clubhuizen, sporthallen, dug-outs en tribuneoverkappingen kunnen worden geplaatst.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Frans
Monday 21 August 2023
Mooie toepassing en tevens goed UV gestabiliseerd. Zijn deze ook particulier te verkrijgen?
William van Diemen
Tuesday 22 August 2023
Beste Frans, jazeker dat is ook mogelijk! Wil jij bij eventuele interesse een mail sturen naar info@greenmatter.nl. We zullen je dan even wat informatie over het product toesturen!

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
TRENDING
Groene transfers van juni
10-06-2024 | NIEUWS
Groene transfers van mei
06-05-2024 | NIEUWS
KRAK, zei de ...
17-06-2024 | ARTIKEL

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER