Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Barenbrug sluit overeenkomst voor overname zadenspecialist Watson Group

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
WijnandMeijboom, woensdag 15 maart 2023
60 sec


De Koninklijke Barenbrug Groep, wereldwijd marktleider in de graszaadsector, heeft een overeenkomst gesloten met betrekking tot de overname van Watson Group, een onafhankelijke zaad groothandel die gespecialiseerd is in landbouwzaden, door Barenbrug UK.

Johnny Watson, oprichter en eigenaar Watson Group en Paul Johnson, directeur Barenbrug UK (Foto: Barenbrug)
Johnny Watson, oprichter en eigenaar Watson Group en Paul Johnson, directeur Barenbrug UK (Foto: Barenbrug)

Watson Group, gevestigd in Schotland, is een familiebedrijf dat 33 jaar geleden werd opgericht door Johnny Watson, die deel uitmaakt van de vijfde generatie zaadhandelaren. Het bedrijf geniet een goede reputatie in de Britse zaadindustrie, met zowel retail- als groothandelsactiviteiten, en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Barenbrug UK is al jaren een belangrijke leverancier van Watson Group.

Schotse markt

Watson Group voegt ruime kennis op het gebied van retail toe aan Barenbrug en versterkt tegelijkertijd de positie van het bedrijf op de Schotse markt. Daarnaast zorgt de overname ervoor dat Barenbrug, als aanvulling op haar beproefde grasveredelingsprogramma, de proeven en observatie van rassen die Watson Group op het eigen bedrijf uitvoert kan combineren met haar eigen Schotse rassenproeven. Hierdoor kan Barenbrug haar groei op de graszaadmarkt in het Verenigd Koninkrijk voortzetten.


Na de overname blijven Barenbrug UK en Watson Group als afzonderlijke entiteiten opereren. Ze zullen dezelfde zakelijke relaties onderhouden en ervoor zorgen dat klanten de hoogwaardige diensten blijven ontvangen die ze gewend zijn. Tegelijkertijd zullen ze profiteren van elkaars expertise, meldt het bedrijf in een bericht op de website..

Marktpositie

Paul Johnson, directeur Barenbrug UK: 'We zijn erg trots dat we Watson Group in de Barenbrug-familie mogen verwelkomen! De overname van Watson Group door Barenbrug UK weerspiegelt de kracht van onze langdurige relatie en de nauwe afstemming van onze ethos en waarden. Door Watson Group onderdeel te maken van ons bedrijf zullen we ons aanbod in Schotland aanzienlijk vergroten, onze bestaande locaties aanvullen en onze marktpositie in het hele Verenigd Koninkrijk versterken. Daarmee vormt het een belangrijke mijlpaal voor onze groeiende Britse vestiging!'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER