Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De Ridder kiest voor vier Allett-maaiers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 20 januari 2023
87 sec


Het bedrijf J. de Ridder maait het gras in het stadion van FC Utrecht voortaan volledig elektrisch. Milati leverde onlangs vier nieuwe accu-maaiers van Allett aan dit bedrijf in Soesterberg.

Links twee maal de C34E en rechts twee Uplifts 86E
Links twee maal de C34E en rechts twee Uplifts 86E

De Ridder verzorgt het onderhoud van de velden in de Domstad al sinds 2018 en was een van de eerste bedrijven die overstapte op elektrische stadionkooimaaiers. Nu kiezen fieldmanager Wim Leffelaar en zijn assistent Luuk van de Breemer voor de accu stadionmaaiers van Allett uit de Evolution-serie. De bestaande accu kooimaaiers worden vervangen door twee nieuwe Allett C 34 Evolutions. Daarnaast vervangen zij ook de bestaande Allett benzine cirkelmaaiers voor twee nieuwe exemplaren van het type Allett Uplift 86 Evolution.

Grootste model

De Allett C-Range C34 Evolution (86 cm) is het grootste elektrische model in de C-Range van Allett. Daarnaast is de Allett C34E kooimaaier uitgerust met vier Li-Ion batterijen. Het C-serie systeem heeft een reeks verwisselbare cassettes om te verticuteren, harken, beluchten, borstelen en te maaien met sterke, duidelijke strepen en een onberispelijke snede. 'Stille werking, geen benzinebehoefte, minder dan een uur om batterijen op te laden en veel minder handarmvibratie dragen bij tot een milieuvriendelijker product zonder uitstoot', zegt Arjen Spek van Milati.


Deze voordelen komen vooral tot uiting bij gebruik in afgesloten stadions. Het 80V-systeem is krachtig genoeg om de vereiste prestaties te leveren. Zelfs voor zo'n grote maaier en voor het hele jaar door professioneel onderhoud van grasvelden en sportstadions waar meerdere taken nodig zijn.

Snel en efficiënt

De Allett Uplift 86E is een spannende toevoeging aan het Allett Evolution accu-aangedreven assortiment. De machine is ontworpen om snel en efficiënt te maaien en op te zuigen. De machine is ook in staat een sterk contrasterende striping te produceren met een zo groot mogelijk bedieningsgemak voor de gebruiker. Aangedreven door vier 82V Lithium Ion accu's beschikt de Allett 86 Evolution over traploze variabele voorwaartse snelheden. Dit zorgt voor een comfortabele loopsnelheid. Waardoor de machine eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is op sportvelden en trainingsvelden.


De machine biedt een maaihoogte van 20-50 mm door middel van een centrale hoogteverstelling. Spek: 'Daarnaast is het een groener en stiller alternatief om een sportveld perfect gestreept en in perfecte staat te houden. De Allett 86 Evolution heeft contra-roterende hef-maaimessen en een brede doorvoer naar een efficiënte opvang. Hand-armtrillingsniveaus zijn laag, waardoor een veilig, langdurig gebruik mogelijk is.'

App

Verwisselbare accu's kunnen ook worden gebruikt in de Allett C34 Evolution en andere accu-producten. De accu's kunnen verbinding maken met een telefoon-app via Bluetooth, zodat de operator de levensduur van de accu's, de temperatuur van de accu's en zelfs de locatie van de accu's kan controleren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER