Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Nu ik die titel heb, wil ik hem ook gaan gebruiken'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 12 december 2022
148 sec


Paul Baas Fieldmanager of the Year 2022

Paul Baas mag zich een jaar lang Fieldmanager of the Year noemen. De uitslag van de verkiezing werd eind november bekendgemaakt tijdens het Green Gala in 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch. Deze vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt door een deskundige jury.


De 40-jarige Paul Baas is nu projectleider kort gras bij De Enk Groen & Golf, maar dankt zijn nominatie nog aan de periode dat hij fieldmanager was in de Johan Cruijff Arena. 'Ik heb onwijs veel reacties gekregen. Via sociale media, maar ook een taart, kleine attenties en kaarten. Het was echt overweldigend.'

BN'er

Deze enorme stroom reacties deed Baas ook beseffen dat het winnen van deze titel echt iets betekent. 'Eerst dacht ik: leuk, zo'n prijs, maar nu heb ik toch het idee dat er anders naar mij gekeken wordt. Ik ben een soort BN'er in de fieldmanagerswereld geworden.' Hoewel Baas niet continu zelf in de belangstelling hoeft te staan, wil hij de titel graag gebruiken om het vak te promoten. Hij krijgt hierbij de volle steun van zijn werkgever, die de carrièrekansen in het vakgebied graag onder de aandacht van jongeren wil brengen.


Sexy

Op de avond van de prijsuitreiking noemde jurylid Sjaak Groen Baas een echte verbinder en pleitte hij ervoor om 'veel meer te laten zien van dit prachtige vak', met name onder jongeren. Als winnaar van de titel Fieldmanager of the Year 2022 zal Paul Baas dit ambassadeurschap dus graag op zich nemen. 'Wij willen duidelijk maken hoe sexy ons vak is. Ik ben dan ook bereid om op te treden als gastdocent aan opleidingen als IPC en HAS. Ook onze recruiter heeft allerlei lijntje gelegd met regionale colleges om ons vak te kunnen promoten. Ik vind het prima als ik als Fieldmanager of the Year hierin een rol kan vervullen. Ik heb die titel nu en die wil ik ook gaan gebruiken.'


Dwarsverbindingen

In zijn huidige functie komt Baas weer meer op golfbanen. In zijn optiek moet de daar aanwezige kennis van greenkeepers ook door fieldmanagers benut worden. Baas: 'We moeten veel meer samenwerken.' Verder onderstreept hij het belang van data en innovatie in zijn werkveld. Baas verwijst in dit opzicht naar de tuinbouwsector. 'Daar weten ze al veel over de niet-chemische bestrijding van ziektes en hoe je een gezond bodemleven creëert. Het zou zonde zijn als al aanwezige kennis niet benut wordt. Er moeten veel meer dwarsverbindingen komen en daar zal ik mij sterk voor maken.'
Onderdeel van de prijs is ook dat Baas komend jaar voor een editie van dit vakblad gasthoofdredacteur is. Dan zullen bovengenoemde onderwerpen zeker aan bod komen.


Ambassadeurs en high potential

De andere genomineerden, André Wolbrink, Gertjan Hilarius en Rowin Jansen, werden benoemd tot ambassadeur van het vak. Jansen kreeg bovendien een extra onderscheiding als high potential. Dit betekent dat de jury hoge verwachtingen van deze jonge vakman heeft. De hoofdgroundsman van FC Groningen toonde zich heel blij met deze verrassing.

Vakjury

De vakjury bestaat naast Sjaak Groen uit Piet Kranendonk, Marjo Hoek, Marcel Bouwmeester en voorzitter Pleun Lok. 'In Nederland sporten per week ruim 3,5 miljoen mensen op buitensportaccommodaties. Dit moet veilig en op kwalitatief goede velden kunnen plaatsvinden. De rol van de fieldmanager, in welke functie dan ook, is daarbij van doorslaggevend belang. Daarom is de uitreiking van deze prestigieuze prijs van onschatbare waarde voor het vakgebied en daarmee dus voor alle sporters en betrokken vrijwilligers', verklaarde Lok eerder. Hij kon vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Sponsors

De Fieldmanager of the Year-verkiezing wordt gesponsord door DLF, Toro en Expo-Line. Vakblad Fieldmanager van uitgeverij NWST in Nijmegen organiseert de verkiezing al sinds 2010. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van fieldmanagers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: 'De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van fieldmanagers; de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn of haar vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.'

Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Bernard van den Bosch (2010), Peter Mook (2011), Bertus Carelse (2013), Ad van de Luijtgaarden (2014), Theo van Rossenberg (2015), Henrie Bekkers (2016), Gerard Verweijen (2017), Marc Grooteman (2018), Erwin Beltman (2019), Jaap Verhagen (2020) en Nico van Eerden (2021).

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER