Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De lol van productonderzoek

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 1 april 2022
121 sec


Aqua Aid brengt een breed scala producten op de markt, die oplossingen bieden voor verschillende plantgerelateerde problemen. Hoewel producten vaak in eerste instantie ontworpen zijn om één enkel probleem op te lossen, ontstaat er soms een onverwacht positief neveneffect wanneer twee producten tegelijkertijd worden toegepast. Wij laten u graag kennismaken met twee producten die niet alleen individueel goed werken, maar gecombineerd elkaar echt een boost geven. Laten we beginnen met beide producten individueel aan u voor te stellen.


Worm Power

Worm Power is al sinds het ontstaan van Aqua Aid Europe een van de voornaamste producten. Worm Power verbetert de gezondheid van de bodem en daarmee ook de gezondheid, kracht en productiviteit van de plant. Het is een 100 procent natuurlijk wormencompostextract dat de chemische, fysieke en biologische aspecten van de bodem verbetert. Worm Power levert levensvatbare macro- en micronutriënten aan de bodem en verhoogt het waterbergend vermogen (WHC). Het voegt actieve microbiële populaties met een grote diversiteit toe aan de bodem, waardoor de afgifte van voedingsstoffen over een langere periode efficiënter is. Van nature worden gezonde en sterke planten groter en zijn ze beter in staat om verschillende soorten bedreigingen zoals droogte en ziekten het hoofd te bieden. Worm Power is tien jaar lang getest en wetenschappelijk onderzocht. Hieruit bleek dat Worm Power keer op keer planten produceert die sterker, gezonder en vitaler zijn en hierdoor ook meer rendement opleveren.


Aqua-Boost

Aqua-Boost is een relatief nieuw product in het productportfolio, ontwikkeld door Aqua Aid Europe om de natuurlijke weerstand van planten tegen (negatieve) invloeden van buitenaf te verhogen. Aqua-Boost heeft een vloeibare, niet-fytotoxische samenstelling, gebaseerd op natuurlijke plantenextracten, gedenatureerde extracten en organische verbindingen. Dit is een biostimulant van de nieuwe generatie, die dankzij de zeer lage NPK-waarde de plant, de bodem en de toegepaste bemestingsprogramma's niet verstoort. De natuurlijke bestanddelen van Aqua-Boost bootsen een reactie na die ervoor zorgt dat de plant een biotische of abiotische aanval ervaart en zich hiertegen verdedigt.
Gelukkig bevat Aqua-Boost ook de ingrediënten die de plant nodig heeft om deze 'aanval' te weerstaan, waardoor een reactie van het systematisch verworven resistentiemechanisme wordt afgedwongen. Deze reactie activeert de natuurlijke hormoonproductie in de plant en daarmee versterkt de plant zijn eigen immuunsysteem. Na toepassing is de plant sterker en beter voorbereid om elke echte aanval te weerstaan. Dit resulteert in een plant die meer energie heeft om te groeien, een veel dichtere grasmat ontwikkelt en een aanzienlijk grotere wortelmassa heeft.


Wat gebeurt er wanneer deze producten tegelijkertijd worden toegepast?

Functioneren ze dan naast elkaar of ondersteunen en versterken ze elkaar? Als onderdeel van de testopstelling bij Aqua Aid Europe werden de producten samen toegepast, beide volgens het standaard toepassingsadvies. Zoals verwacht, lieten de testresultaten zien dat Worm Power en Aqua-Boost elkaars werking niet verstoren. Verrassend was, daarentegen, dat de resultaten aantoonden dat beide producten elkaar juist versterken. Aqua-Boost blijkt een voedingsbron voor alle microben in Worm Power, die de latente microben in Worm Power een kickstart geven. Meer actieve microben in de bodem zorgen voor een snellere uitwisseling van voedingsstoffen, waardoor de plant zich in optimale groeiomstandigheden bevindt. Sommige van de microben in Worm Power zijn verantwoordelijk voor het nutriëntentransport in de plant; deze microben hebben direct beschikbare nutriënten tot hun beschikking door de toevoeging van Aqua-Boost in dezelfde toepassing. Dit is zeer efficiënt voor de uitwisseling van voedingsstoffen in de wortelzone.


Worm Power en Aqua-Boost hebben beide aangetoond zeer effectieve producten te zijn, maar deze laatste testresultaten bewijzen dat ze elkaar ook versterken. De testresultaten laten zien dat in dit geval één plus één echt drie is, zonder extra kosten of moeite.

Aqua Aid-producten worden in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Vos Capelle.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER