Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Re-Match krijgt toonaangevende milieucertificering

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 9 maart 2022
79 sec


Re-Match, pionier op het gebied van duurzame recycling van kunstgras, heeft de ISO 14001-certificering ontvangen en stelt daarmee nieuwe normen voor de industrie op het gebied van duurzame behandeling en verwerking van afgedankt kunstgras.


ISO 14001 is wereldwijd de toonaangevende milieunorm en bepaalt de vereisten voor het milieubeheersysteem waarmee een organisatie haar milieuprestaties kan handhaven en verbeteren. Bij Re-Match in Herning Denemarken, werd het nu gecertificeerde systeem ontwikkeld als een integraal onderdeel van de fabrieksblauwdruk van het bedrijf en het zal in alle nieuwe fabrieken worden geïmplementeerd.

Tweede natuur

CEO Nikolaj Magne Larsen: 'Bij Re-Match is het onze tweede natuur om onze positieve impact op het milieu continu te verbeteren. Ons proces levert een volledig duurzame oplossing voor het verwijderen van afgedankt kunstgras en zorgt voor volledige circulariteit van de eindmaterialen. Onze milieubeheersystemen zijn geoptimaliseerd om dit te ondersteunen.'


Grondige analyse

Alvorens de audit voor de ISO 14001-certificering te ondergaan, voerde Re-Match samen met het toonaangevende milieuadviesbureau Ramboll een grondige analyse uit van alle stappen in de waardeketen van het bedrijf om de impact op het milieu te identificeren en te evalueren. Dit onthulde enkele interessante perspectieven op de levenscyclus, licht kwaliteitsmanager Christina Blom Skau Hansen toe: 'Ons proces maakt een vermindering van het gebruik van nieuwe grondstoffen mogelijk, omdat onze eindproducten deze kunnen vervangen, waardoor de totale afvalstroom en CO2 -uitstoot worden verminderd. Ook besparen we schaarse hulpbronnen door geen water te gebruiken voor de afvalscheiding en, niet onbelangrijk, dit proces kan wereldwijd worden geïmplementeerd.'


'Ik weet dat dit veel betekent voor onze klanten en in sommige landen wordt deze certificering zelfs een vereiste'

In een sector waar klanten het steeds moeilijker vinden om vast te stellen of de beweringen van een recyclingbedrijf over duurzaamheid en circulariteit betrouwbaar zijn, helpen audits door derden en internationaal erkende certificeringen om een duurzame keuze te maken.
'Door het ontvangen van de ISO 14001-certificering, tonen we dat onze toewijding aan het creëren van een impact op het milieu zowel oprecht als meetbaar is. Ik weet dat dit veel betekent voor onze klanten en in sommige landen wordt deze certificering zelfs een vereiste. In het Verenigd Koninkrijk loopt de FA (Football Association) bijvoorbeeld voorop in de duurzame verwijdering van kunstgras door te eisen dat kunstgrasrecyclingbedrijven over de juiste certificeringen beschikken', zegt Nikolaj Magne Larsen.


Het ISO 14001 certificaat voegt Re-Match toe aan de bestaande certificeringen van het bedrijf: ISO 9001, ETV (EU-milieutechnologieverificatie) en EuCertPlast.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER