Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Lange hete zomer

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 25 maart 2022
95 sec


Ik voorspel een lange, hete zomer met veel hogedruk gebieden. De vooruitzichten kunt u nalezen in deze uitgave van uw vakblad, maar zullen in komende edities verder worden uitgesponnen. In de coulissen lopen de NOC*NSF en de bonden zich op dit moment warm om het nieuwe Kwaliteits Zorg Systeem te introduceren. Een ambitieus plan dat januari 2023 in actie moet zijn gerealiseerd. Ik weet er niet alles vanaf, maar ik heb onder ons gezegd wel het idee dat dit een heel ambitieuze planning is. Volgens mij zijn in dit blad wel vaker gefundeerde plannen geïntroduceerd, die uiteindelijk door gebrek aan draagvlak in schoonheid blijken te sterven.


In de coulissen lopen de NOC*NSF en de bonden zich op dit moment warm om het nieuwe Kwaliteits Zorg Systeem te introduceren

Het denkwerk om het systeem te ontwerpen is allemaal verricht, maar dan begint het echte verhaal pas. Beetje zoals u en ik meemaken als wij komende zaterdag willen gaan stappen met een maat. Dat geweldige plan is snel verzonnen en iedereen is het daar mee eens. Maar dat verhaal moet dan nog wel verkocht worden aan andere stake-holders. In mijn geval is dat mijn vrouw met wie ik al meer dan 25 jaar gelukkig ben getrouwd. Ineens blijkt dat onschuldige plannetje waar iedereen het mee eens was toch niet zo makkelijk te realiseren. U kunt zich wel voorstellen welke argumenten dan om de hoek komen kijken. 'Jij doet nooit iets leuks met mij' 'We moeten zondag naar die-en-die' enzovoorts. Ik ga niet verder uit de school klappen, maar u heeft vast wel een beeld. Ik voorspel dat hetzelfde nu gaat gebeuren met de nieuwe sportinfrastructuur, zoals het Kwaliteits Zorg Systeem ook wel wordt verkocht.

Soms gaat in zo'n discussie om feitelijke zaken. 'Hadden we komende zaterdag iets gepland versus 'Wat is de doelstelling van de nieuwe structuur namelijk aandacht voor alle aspecten als bijvoorbeeld normering van accommodaties, bezettingsgraden, toegankelijkheid en kwaliteit. Over dat soort zaken moet je het als partners vaak verbluffend snel eens zijn. Als je voldoende aandacht geeft aan de tijd die nodig is om het verhaal te vertellen en alle neuzen één richting op te krijgen.

Maar ik voorspel u dat de belangrijkste eigenaar en financier van die sportaccommodaties - de gemeentes dus- zich te weinig gezien voelen en dat het derde wiel aan de wagen - de industrie en de aannemers moord en brand gaat schreeuwen dat zij weer alles mogen betalen.

Bijkomende probleem is dat de ontwikkeling van dit nieuwe systeem nog ff een tikje ingewikkelder is dan een huwelijk. Het nieuwe systeem is geschetst door de sportbonden. Maar ik voorspel u dat de belangrijkste eigenaar en financier van die sportaccommodaties - de gemeentes dus - zich te weinig gezien voelen en dat het derde wiel aan de wagen - de industrie en de aannemers - moord en brand gaat schreeuwen dat zij weer alles mogen betalen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER