Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vos Capelle lanceert 'eenvoudige' goedkopere bodemanalyse

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 8 december 2021
64 sec


Een specifieke bodemanalyse voor golfbanen, sportvelden, tuinen en openbaar groen

In samenwerking met Eurofins Agro ontwikkelde Vos Capelle een eigen bodemanalysepakket: VOSCA bodemanalyse sport & groen. Deze compacte en praktische analyse is speciaal ontwikkeld voor fieldmanagers, greenkeepers en hoveniers en bevat alleen díe parameters die echt nodig zijn voor het maken van een bemestingsprogramma voor een golfbaan, sportveld, gazon, border, plantsoen of park.


De analyses van Eurofins Agro werden de laatste jaren steeds uitgebreider en gedetailleerder. Het pakket BemestingsWijzer Basis en BemestingsWijzer Compleet geeft een perfect inzicht in alle parameters van de bodem, waaronder het chemische, fysische en het biologische deel. Het nadeel wat Vos Capelle zelf ervaarde, en wat zij ook van klanten hoorden, is dat de bodemanalyses erg uitgebreid waren en soms uit wel vijf pagina's bestonden. De analyses bevatten erg veel gegevens maar doordat ze zo omvangrijk waren, werden ze minder overzichtelijk.
Vos Capelle ging hierover in overleg met Albert Feddes van Eurofins Agro. Gezamenlijk kwamen ze tot de een maatwerk analysepakket, de VOSCA bodemanalyse sport & groen. Deze analyse is qua omvang aanzienlijk compacter, alle belangrijke parameters passen op één pagina.


Dat de bodemanalyses erg uitgebreid waren en soms uit wel vijf pagina's bestonden

LEES OOK

Verschil met huidige analyses

Het is leuk om alles te meten, maar als je er niet op wil of hoeft te sturen is die informatie overbodig. Met dit idee in het achterhoofd heeft Vos Capelle de standaard analyses vereenvoudigd. Nog steeds wordt er onderscheid gemaakt in het chemische en het fysische deel, maar alle andere gegevens en figuren worden niet weergegeven. Doordat minder parameters onderzocht worden is de VOSCA bodemanalyse sport & groen goedkoper dan de BemestingsWijzer Basis en Compleet. Deze analyse is exclusief via Vos Capelle te bestellen.


Bij de VOSCA bodemanalyse sport & groen worden de volgende elementen geanalyseerd:

CHEMISCH
N-totaal, C/N, NLV, S-plantbeschikbaar, S-totale bodemvoorraad, P-plantbeschikbaar, P-bodemvoorraad, K-plantbeschikbaar, K-bodemvoorraad, Ca-plantbeschikbaar, Ca-bodemvoorraad, Mg-plantbeschikbaar, Mg-bodemvoorraad, Na-bodemvoorraad
FYSISCH
pH, organische stof, %Klei, %Silt, %Zand, CEC, CEC-bezetting, Ca-bezetting, Mg-bezetting, K-bezetting, Na-bezetting, H+-bezetting, Al-bezetting. Geleidingsvermogen mS/cm.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ben Loman
Thursday 16 December 2021
Mijn mening is :
Bespaar op kunstmest met een goed en gedegen onderzoek. Geen half werk om de prijs maar te drukken. Stikstof is duur deze winter. Dus het betaald zich snel terug.
Of maak een overstap naar organische bemesting met een NL Greenlabel waar minder stikstof in zit. De prijs stijging op organisch is veel minder dan op chemisch samengestelde mest.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER