Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

EVVC en Kärcher: een opgeruimde combinatie

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 22 november 2021
118 sec


Eerste Vinkelse voetbalclub kan niet zonder betrokken vrijwilligersteam

Er zijn nog steeds clubs waarbij op de vaste klusdag bijna meer mensen op het veld staan dan bij de gemiddelde thuiswedstrijd. EVVC uit Vinkel, Noord-Brabant, is zo'n club. Vinkel telt ongeveer tweeduizend leden, maar op een gemiddelde maandag zijn er zo'n 25 aanwezig, voor allerlei klussen op en om het veld. Vakblad Fieldmanager liet ze samen met Kärcher Nederland kennismaken met diens nieuwe lijn accugereedschappen.


Bij Kärcher denkt men al snel aan gele hogedrukreinigers. Ten onrechte. Sinds kort verkoopt het Duitse familiebedrijf, waar nog steeds een Herr Kärcher de scepter zwaait, ook accu-aangedreven tuinmachines. Deze professionele accutools zijn grijs. EVVC mocht met deze lijn machines kennismaken. 'Is er nog wel plek voor een zoveelste platform accugereedschappen?' vroegen wij aan Jop Kuester, marketingmanager bij Kärcher. Volgens Kuester is die ruimte er inderdaad. Kärcher biedt accutools aan die bijna niemand anders verkoopt, zoals een nat- en droogzuiger op accu. Daarom richt Kärcher zich bij de marketing van de nieuwe lijn accugereedschappen op het raakvlak tussen facilitair onderhoud en groen. Het vrijwilligerslegioen van EVVC past daar naadloos in.

Kernteam

Het klus- en onderhoudsteam bestaat iedere maandag uit een club van zo'n 25, veelal gepensioneerde, inwoners van Vinkel. Daarnaast wordt er één keer per jaar een opknapdag georganiseerd. Daar komen ongeveer vijftig vrijwilligers op af. Harry en Jo van Wanrooij (geen familie) en Jo van Dijk zijn de kern van het vrijwilligersteam. Dit drietal is bijna iedere doordeweekse dag op het complex van EVVC te vinden en verricht alle denkbare klussen, maar stuurt ook de andere vrijwilligers aan. Het kernteam had nog een vierde lid: Cor van Eewijk. Hij is echter recent overleden. Harry van Wanrooij: 'Wij zijn ooit door het bestuur gevraagd om een handje mee te helpen bij het onderhoud van het complex. Dat gaat steeds verder en op een gegeven ben je hier bijna elke dag. Daarom zijn wij blij met het aanbod van Kärcher. Wij krijgen natuurlijk wat we nodig hebben van de club, maar het is zeker niet zo dat we alles kunnen halen wat we willen. Als we iets nodig hebben, moeten we dat overleggen met het bestuur. Ook gemeente 's-Hertogenbosch ondersteunt ons op dit gebied bijna niet. De gemeente verzorgt het onderhoud van het veld, maar al het kleine onderhoud ligt bij de club.



Kärcher

EVVC kon twee maanden gebruikmaken van zeven accutools van Kärcher. Dat aantal had makkelijk verdubbeld of verdrievoudigd kunnen worden, want Kärcher heeft een zeer breed portfolio machines, dat in de veelzijdige praktijk van een voetbalclub uitkomst kan bieden. Juist voor de klussen waar facilitair onderhoud en groenonderhoud samenkomen, heeft Kärcher de juiste producten.


De mannen van EVVC hadden natuurlijk wel hun favorieten. De toppers voor EVVC waren de handgedragen bladblazer en de trimmer. Een machine als een heggenschaar is voor de wat oudere doelgroep van EVVC te zwaar om snel te pakken. Prima om even te gebruiken, maar te zwaar om uren lang in gebruik te hebben. Een belangrijk voordeel van de accumachines, in vergelijking met een brandstofmachine, is dat je minder alkylaatbenzine hoeft aan te schaffen. Een kan van deze brandstof kost al gauw twintig euro.

Liefde voor de club

Waarom zijn er in Vinkel zoveel vrijwilligers bij de plaatselijke club betrokken? Harry van Wanrooij: 'Vinkel is heel klein en de voetbalclub is overal bij betrokken. Vrijwilligerswerk doe je natuurlijk uit liefde voor de club, maar ook voor de gezelligheid.'


Kärcher-machines die EVVC gebruikt heeft

  • Accu bladblazer LB 930/36 Bp
  • Accu ruggedragen bladblazer LBB 1060/36 Bp Pack
  • Accu bosmaaier BCU 260/36 B
  • Accu trimmer LT 380/36 Bp
  • Accu heggenschaar HT 650/36 Bp
  • Accu-aangedreven stofzuiger T 9/1 Bp


  • Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

    REACTIES
    Er zijn nog geen reacties.

    Tip de redactie

    Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
    AGENDA
    Groentechniek Holland 2024
    woensdag 11 september 2024
    t/m zaterdag 14 september 2024
    Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
    dinsdag 17 september 2024
    t/m woensdag 2 oktober 2024
    Expertdag Duurzaam Gras 2024
    dinsdag 1 oktober 2024
    Nationale Sportvakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    t/m woensdag 6 november 2024

    ONDERDELEN
    Archief
    Dossiers
    GIP
    OVER ONS
    Over ons
    Duurzaamheid & NWST
    Contact
    Het team
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    Fysiek abonnement
    Digitaal abonnement
    Abonneren nieuwsbrief
    Adverteren
    Verschijningsdata
    MEER
    Redactionele spelregels
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy
    Cookies
    ONDERDELEN
    OVER ONS
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    MEER