Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Sportaccommodaties duurzaam beheren met Kiwa's Spot On

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 9 september 2021
147 sec


Beheerders van sportvelden komen door de groeiende complexiteit van sportveldmanagement voor veel uitdagingen te staan: intensief gebruik van velden, hoge kwaliteitseisen, groeiende regeldruk met betrekking tot het gebruik van bestrijdingsmiddelen en materialen als infill en toenemende druk op budgetten. Daarom komt Kiwa ISA Sport nu met Spot On, een online tool die beheerders van kunst- en natuurgrasvelden helpt om grip te krijgen op hun assets.


Met Spot On kunnen beheerders van sportaccommodaties al hun onderhoudsinformatie kwijt in één systeem. Zo kunnen ze eenvoudiger invulling geven aan de garantievoorwaarden van hun kunstgrasvelden, IPM-conform werken én informatie van onderhoudspartners vastleggen', vertelt Sander van der Holst, unitmanager bij Kiwa ISA Sport. 'Spot On is flexibel opgebouwd en kan daardoor worden aangepast aan de behoeftes van de gebruiker: van financiën, personeelsregistratie en machineparkbeheer tot het "mappen" van sportaccommodaties met behulp van sensordata.'

Met Kiwa ISA Sport Spot On kunnen ook duurzaamheidseigenschappen van constructies en materialen in kaart worden gebracht

Drie modules

Kiwa ISA Sport biedt op dit moment drie Spot On-modules: Kunstgras, Natuurgras en IPM (integrated pest management).



Spot On Kunstgras
Met de Spot On-module Kunstgras kan eenvoudig een langetermijnplanning worden gemaakt voor het onderhoud van sportvelden. Activiteiten kunnen worden toegewezen aan een onderhoudspartij of aan het eigen team. Zo ontstaat inzicht in wie, wanneer, wat heeft gedaan. Via een overzichtelijk dashboard kan worden ingezoomd op locatie, vereniging en sportveld. Per sportveld zijn alle basisgegevens beschikbaar, zoals sportvloeropbouw, jaar van aanleg, laatste keuring etc. Met de analyse- en rapportagetools kunnen middelen beter worden ingezet en kan efficiënter worden gestuurd op kwaliteit en budget.


Spot On Natuurgras
Beheerders van natuurgrasvelden hebben te maken met steeds meer wet- en regelgeving. In de Spot On-module Natuurgras zijn de features van Spot On Kunstgras uitgebreid met specifieke functionaliteit voor het beheer en onderhoud van natuurgrasvelden. Hiermee kunnen beheerders de bemesting plannen en registreren, de kwaliteit van het gras monitoren en onderhoudswerkzaamheden plannen en registreren.


Spot On Integrated Pest Management (IPM)
De Spot On-module Integrated Pest Management (IPM) helpt beheerders van sportvoorzieningen om gewasbescherming effectief en volgens de regels uit te voeren. Met de module kan een gewasbeschermingsplan worden gemaakt en kunnen overzichten en rapportages worden gegenereerd die helpen om natuurgrassportvelden op een goed kwaliteitsniveau te brengen én te houden. Bovendien kan met de module worden aangetoond dat wordt gewerkt conform wet- en regelgeving.


Duurzaamheid

Duurzaamheid en circulariteit worden steeds belangrijker bij aanleg, onderhoud, renovatie en (uiteindelijk) verwijdering van (buiten)sportaccommodaties. Sander van der Holst: 'Er wordt op mvo-gebied steeds meer verlangd van eigenaars en beheerders van sportaccommodaties. Met Kiwa ISA Sport Spot On kunnen ook de duurzaamheidseigenschappen van constructies en materialen in kaart worden gebracht.' Volgens Van der Holst kunnen beheerders van sportfaciliteiten daarnaast met Spot On het effect van onderhoud op kwaliteit en duurzaamheid beter inzichtelijk maken en laten zien of maatregelen rondom zorgplichtdocumenten en IPM het gewenste milieueffect hebben. Kiwa Spot On geeft een statusoverzicht, zodat kan worden bijgestuurd om aan wet- en regelgeving en de eigen doelstellingen te voldoen.


Waarom Kiwa Spot On?

  • Eén systeem via een onafhankelijke leverancier
  • Overzichtelijk, flexibel dashboard
  • Structureel en duurzaam beheer
  • Overzicht van financiën
  • Digitaal logboek
  • Efficiënte inzet personeel
  • Inzicht in planning
  • Communicatie tussen verschillende stakeholders
  • Inzicht in onderhoudsmeldingen
  • Analyse- en rapportagemogelijkheden
  • Inzicht in gepleegd onderhoud
  • Verantwoording garantievoorwaarden
  • Inzicht in bespeling
  • Extrapoleren van analyses naar toekomstig beleid voor renovatie en nieuwbouw
  • Inzicht in kwaliteit
  • Data in bezit van eigenaar/beheerder
  • Inzicht in bestaande constructies (opbouw en materialen)
  • Controle bij beheerder/eigenaar (ook bij veranderende externe partijen)
  • Inzicht in inrichtingsmaterialen
  • Langere levensduur door bijsturen op basis van analyses
  • Inzicht in zorgplichtmaatregelen
  • Inzicht in status IPM
  • Inzicht in kosten


  • Over Kiwa ISA Sport

    Kiwa ISA Sport is onderdeel van Kiwa, wereldwijd toonaangevend op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. In binnen- en buitenland zorgt Kiwa ISA Sport voor kwalitatief hoogwaardige sportaccommodaties en sportfaciliteiten. Het belang van de sporter staat hierbij altijd voorop. Kiwa ISA Sport ondersteunt eigenaren en beheerders van sportvoorzieningen met keuringen, inspecties en certificeringen van nieuwe of gerenoveerde accommodaties en adviseert bij de ontwikkeling van nieuwe faciliteiten. Ook worden in eigen laboratoria sporttechnische materialen getest, van sportondergronden tot hockeysticks en tennisballen. De werkzaamheden van Kiwa ISA Sport zijn op nationaal niveau geaccrediteerd door sportbonden als KNVB, KNLTB, KNHB, Atletiekunie en KNKV. Op internationaal niveau zijn accreditaties afgegeven door FIBA, FIFA, World Rugby, ITF, FIH en World Athletics. 


    Meer informatie

    Wilt u meer weten over Spot On of over Kiwa ISA Sport? Neem dan contact op met Sander van der Holst via Sander.van.der.Holst@kiwa.com of + 31 (0)88 562 26 00. Ook op onze website vindt u meer informatie over Spot On en de andere diensten van Kiwa ISA Sport: www.kiwa-isa-sport.nl


    Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

    REACTIES
    Er zijn nog geen reacties.

    download artikel

    Tip de redactie

    Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
    AGENDA
    Groentechniek Holland 2024
    woensdag 11 september 2024
    t/m zaterdag 14 september 2024
    Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
    dinsdag 17 september 2024
    t/m woensdag 2 oktober 2024
    Expertdag Duurzaam Gras 2024
    dinsdag 1 oktober 2024
    Nationale Sportvakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    t/m woensdag 6 november 2024

    ONDERDELEN
    Archief
    Dossiers
    GIP
    OVER ONS
    Over ons
    Duurzaamheid & NWST
    Contact
    Het team
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    Fysiek abonnement
    Digitaal abonnement
    Abonneren nieuwsbrief
    Adverteren
    Verschijningsdata
    MEER
    Redactionele spelregels
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy
    Cookies
    ONDERDELEN
    OVER ONS
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    MEER