Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Keerwand van Duvano houdt infill tegen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 3 augustus 2021
65 sec


Sinds 2017 worden overheden zich steeds meer bewust van de zorgplicht waaraan ze zich moeten houden, wat onder meer inhoudt dat de infill van kunstgrasvelden niet in het milieu terecht mag komen. Duvano heeft daarvoor een zeer eenvoudig te installeren systeem bedacht, geschikt voor zowel nieuwe als bestaande velden.


In Nederland zijn ruim 2000 kunstgrasvoetbalvelden. Het afgelopen jaar zijn naar schatting 500 velden voorzien van een systeem om infill tegen te houden In ruim 200 gevallen betrof het een keerwand van Duvano. Deze keerwand bestaat uit een sterke kunststof plank, die is gemaakt uit gerecycled kunstgras en versterkt met glasvezel. Het systeem is 100 procent vandalismebestendig. De planken worden tussen twee U-profielen geplaatst en het geheel wordt zowel aan het straatwerk als aan het hekwerk bevestigd. De wanden hebben standaard de kleur groen, maar andere kleuren zijn ook mogelijk.

Met name bij oudere velden is het straatwerk niet altijd meer vlak. Bij het aanbrengen van compriband tussen straatwerk en keerwand worden grote en kleine hoogteverschillen perfect gedicht door het expanderende materiaal, waarop 25 jaar garantie wordt gegeven door de fabrikant. Op het keerwandsysteem wordt 10 jaar volledige garantie verleend.

Het mooie van het keerwandsysteem is de flexibiliteit in hoogte. Standaard kan men kiezen uit 20 of 30 cm, maar elke andere hoogte is mogelijk. Met een plank van 30 cm wordt de meeste infill wel tegengehouden, zelfs tijdens het borstelen van de grasmat. De poorten worden voorzien van een kunststofbalk met aan de onderzijde een flexibele rubber flap. De
materialen in de kantplanken zijn meerdere keren recyclebaar; daarom kan Duvano de planken weer innemen, zelfs na een zeer lange levensduur. Met eigen montageploegen kan Duvano per dag één veld monteren, in de zomer zelfs twee per dag.

Bij de productie gebruikt Duvano gerecycled kunstgras, afkomstig van oude sportvelden, als basismateriaal voor de keerplanken. Het gerecyclede kunstgras dat bij Duvano wordt aangeleverd, komt van GBN in Amsterdam, waar de meeste afgedankt velden worden gerecycled.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER