Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

SolidaFix-kantplanken voor een naadloze afdichting

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 5 augustus 2021
69 sec


Alweer ruim een jaar geleden benaderden aannemers uit de sportsector SolidaFix met de vraag of ook dit bedrijf iets kon betekenen bij de ontwikkelingen van kantplanken. Hier hoefde de producent niet lang over na te denken.


Staalverzinkte kantplank

De oplossing van SolidaFix is de staalverzinkte kantplank, een kantplank die wordt gemaakt door stalen thermisch verzinkte platen tot een profiel te vormen. Door middel van koppelstukken die nauw aansluiten op het profiel wordt rondom een verticale afdichting gemaakt. Een mooie oplossing van deze koppelstukken is dat ze het krimpen en uitzetten van de kantplank bij temperatuurverschillen opvangen. De grootste waarde zit hem echter in het sponsrubber onder aan het profiel. Het rubber wordt gebruikt voor de afdichting aan de ondergrond. Het vangt de oneffenheden in het straatwerk op, waardoor de infill geen uitweg kan vinden onder de kantplank door.


De stalen verzinkte kantplank wordt volledig in eigen huis gemaakt, evenals alle montage- en bevestigingsmiddelen. Hierdoor heeft SolidaFix de mogelijkheid om snel te schakelen en maatwerk te leveren wanneer standaardproducten niet voldoen. Doordat het product helemaal uit verzinkt staal bestaat, kan het na gebruik volledig gerecycled worden tot een ander staalproduct.

Aluminium kantplank

Vragen uit de markt en geschreven bestekken leidden ertoe dat SolidaFix nog een product ontwikkelde, dat eveneens kan worden ingezet om de verspreiding van infill te voorkomen. Dit is een aluminium kantplank. Deze bestaat uit een aluminium bord, dat net als de stalen kantplank onderscheidend is door het rubber dat onder aan de plank is gemonteerd. Ook bij deze plank zit het rubber recht onder de plank, zodat er geen infill uit het veld kan ontsnappen: wat binnen is, blijft binnen; wat buiten is, blijft buiten. Om krimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen te compenseren, worden er koppelstukken van rubber tussen de planken geplaatst. Deze zorgen meteen voor een naadloze verticale afdichting.


De aluminium kantplank wordt geëxtrudeerd uit gerecycled aluminium. Dit bespaart veel energie vergeleken met de productie van nieuw materiaal. Als de kantplank niet meer nodig is, kan het aluminium weer gerecycled worden. Hierdoor ontstaat er geen afval wanneer de kantplanken worden afgevoerd.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER