Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Domo® hybride Fusion Grass: 'Kies voor beide'

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 21 april 2021
117 sec


Kies je voor natuurgras of kunstgras? Beide hebben hun eigen voordelen; dat maakt de keuze moeilijk. Maar het goede nieuws is dat je bij twijfel niet hoeft te kiezen: je kiest gewoon voor beide met Domo® Fusion Grass!


Een modderveld na intensieve bespeling is vanaf nu voorgoed verleden tijd! Het hybride grassysteem Domo® Fusion Grass is de perfecte samensmelting van kunstgras en natuurgras. Het biedt niet alleen een uitstekende speelkwaliteit en een prima spelgevoel, maar verlengt ook de speelduur tot maar liefst 800 uur per seizoen. In tegenstelling tot andere hybride grassystemen kan het gras bij dit systeem flexibel worden geïnstalleerd en onderhouden. Domo® Sports Grass biedt twee installatiemogelijkheden aan: kant-en-klare installatie van big slabs of installatie ter plaatse.

Unieke spiraalvormige vezel

De unieke spiraalvezel met de bewezen heliflextechnologie is de kern van het hybride grassysteem van Domo® Sports Grass. De spiraalvormige vezels zorgen voor een uitstekende hechting van de graswortels en een hoge slijtvastheid en veerkracht. Bij druk komen de vezels onder spanning te staan, waarna ze zonder problemen weer terugveren. Bovendien zorgen de uiteinden van de kunstgrasvezels voor een realistisch balgedrag. Door de aanwezigheid van geavanceerde polymeren voelt het speelveld zacht en natuurlijk aan. Zelfs de meest ervaren spelers zullen het verschil tussen een hybrideveld van Domo® Sports Grass en natuurgras amper merken.


Speciaal ontworpen backing

Het unieke garen in de backing biedt het oppervlak een uitstekende treksterkte en voorkomt verschuiving, zowel horizontaal als verticaal. De backing kenmerkt zich door een zeer open ontwerp en heeft de volgende belangrijke voordelen:


  • volledige doorlaatbaarheid voor water en natuurlijke graswortels,
  • uitstekende wortelverankering,
  • beschermt kunstmatige grassprieten,
  • beluchtingshandelingen zoals vertidraineren zijn mogelijk.

    'Een hybrideveld heeft net iets meer voordelen dan een gewoon grasveld'

    Ervaringsdeskundigen

    Verschillende voetbalclubs in binnen- en buitenland spelen inmiddels op Domo® Fusion Grass. In Nederland was Vierhouten'82 in de gemeente Nunspeet een van de eerste clubs met dit hybrideveld. Deze club heeft nu ruim tweeënhalf jaar ervaring met Domo® Fusion Grass. Voorzitter Peter van Klompenburg spreekt van een fantastisch mooi, strak en stabiel veld.


    Ook Dirk Pluim, die als veldbeheerder de velden van Vierhouten'82 bijna dagelijks bezoekt, is positief. Hij loopt al jaren rond op het complex van de club en kan de hybridemat dus goed vergelijken met andere velden. 'Wij hebben maar één speelveld en een klein trainingsveld, dus er moest hier iets gebeuren. Na een lang proces kozen we voor dit hybrideveld. Het eerste jaar was even wennen, maar het veld ligt er nu heel mooi bij. Een hybrideveld heeft gewoon net iets meer voordelen dan een gewoon grasveld. Als het veld goed in de groei staat, ligt het er heel strak bij. Natuurlijk moet je uitkijken dat je er geen pinnen in slaat en voor het onderhoud geschikte machines gebruikt, maar daar zorgen we voor. Wij zijn er erg tevreden over.'

    Toegevoegde waarde

    Omdat Vierhouten'82 maar één speelveld heeft, werd het hoofdveld dus meteen hybride. Veel onderhoud heeft de club er niet aan. Het hybrideveld wordt gemaaid door een maairobot, regelmatig belucht en wordt wat bemesting betreft onderhouden door de gemeente Nunspeet. Dat blijkt een prima combinatie. 'Het is een mooi veld', bevestigt Pluim. 'Alleen bij echt vochtig weer kan de mat wat gladder aanvoelen. Wij denken dat dit komt door het fijngemaaide gras van de robot, dat onder de schoenen van de spelers blijft plakken. Maar dat soort problemen hebben we het afgelopen jaar niet gehad en normaal gesproken gebeurt dat ook hooguit twee keer per jaar. We redden ons er prima mee. Ik weet zeker dat zo'n hybrideveld ook voor andere verenigingen van toegevoegde waarde kan zijn.'


    Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

    REACTIES
    Er zijn nog geen reacties.

    download artikel

    Tip de redactie

  • Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
    AGENDA
    Groentechniek Holland 2024
    woensdag 11 september 2024
    t/m zaterdag 14 september 2024
    Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
    dinsdag 17 september 2024
    t/m woensdag 2 oktober 2024
    Expertdag Duurzaam Gras 2024
    dinsdag 1 oktober 2024
    Nationale Sportvakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
    woensdag 6 november 2024
    t/m woensdag 6 november 2024

    ONDERDELEN
    Archief
    Dossiers
    GIP
    OVER ONS
    Over ons
    Duurzaamheid & NWST
    Contact
    Het team
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    Fysiek abonnement
    Digitaal abonnement
    Abonneren nieuwsbrief
    Adverteren
    Verschijningsdata
    MEER
    Redactionele spelregels
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy
    Cookies
    ONDERDELEN
    OVER ONS
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    MEER