Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Koud buiten, dus gauw naar binnen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 4 november 2020
86 sec


Er wordt weleens gezegd dat Fieldmanager de Story van de sportveldensector is. Persoonlijk heb ik die benaming altijd als een compliment gezien.


Niet dat ik zelf zo'n fervente lezer ben van de Story. Sinds ik eigenaar ben van een tondeuse, kom ik niet meer bij de kapper en zie ik dit roddelblad dus simpelweg nooit meer. Bestaat het eigenlijk nog wel? Ik heb deze vergelijking altijd als een geuzennaam of compliment beschouwd omdat de term klaarblijkelijk aangeeft dat we ertoe doen. Bij het maken van een goed vakblad is het allereerst zaak om relevante dingen op te schrijven. Maar dat moet je wel doen op een manier die de professionals voor wie jij jouw vakblad maakt raakt. Dan blijkt ineens dat een goed vakblad niet alleen over het vak gaat, maar vooral ook over de mensen die in dat vak werken. En wat doen mensen als ze met elkaar werken? Juist, over elkaar praten en nieuws uitwisselen.

Onze lezers zijn voor een groot deel professionals die verantwoordelijk zijn voor gemeentelijke sportaccommodaties en hebben vaak een veel bredere scope dan alleen outdoor

Over nieuws gesproken: ik heb nieuws voor u. Het is inmiddels begin november en het begint al een beetje fris te worden. Tijd dus om naar binnen te gaan en de scope van dit vakblad uit te breiden. Naast outdoor willen we ons met ingang van het nieuwe jaar ook richten op indoor. Onze lezers zijn voor een groot deel professionals die verantwoordelijk zijn voor gemeentelijke sportaccommodaties en hebben vaak een veel bredere scope dan alleen outdoor. Wat is er dan logischer dan ook deze faciliteiten te betrekken in ons vakblad? De basisthema's blijven overigens hetzelfde: sporters de gelegenheid bieden om hun favoriete sport op een veilige en betaalbare manier te beoefenen. Daarmee is indoor - vanwege de hoge kosten en de beperkte faciliteiten - meer nog dan outdoor afhankelijk van de goede wil en het budget van de gemeentelijke overheid.

De verbreding naar indoor lijkt me goed nieuws voor alle lezers van dit vakblad

De verbreding naar indoor lijkt me goed nieuws voor alle lezers van dit vakblad. Deze uitgave staat overigens bol van goed nieuws. Rondom padel en 'normaal' tennis lijkt de strijdbijl nu te zijn begraven. Verder blijft de markt komen met nieuwe ideeën en ontwikkelingen op het gebied van microplastics. Dat is een goede zaak. Vanuit Europa pakken zich donkere wolken samen boven het microplasticsdossier en we komen er als sector niet mee weg om dit probleem te negeren. Gelukkig is de markt slim en creatief genoeg om met goede oplossingen te komen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER