Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Athletic Skills Model en Padel Bouw introduceren Playce Padel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 7 oktober 2020
96 sec


De Athletic Skills Company en Padel Bouw lanceerden eind september de Playce Padel. 'Kleurrijke padelbanen waar jong en oud volop kan bewegen, trainen, sporten, spelen of revalideren. Dit is uniek in de wereld', aldus René Wormhoudt (mede-oprichter van het ASM) en Floris Siderius (Padel Bouw).

Floris Siderius (Padel Bouw) en René Wormhoudt (Athletic Skills Company)
Floris Siderius (Padel Bouw) en René Wormhoudt (Athletic Skills Company)

René Wormhoudt is eigenaar van de Athletic Skills Company. Daarnaast is hij de strength- & conditioning coach van het Nederlands elftal (KNVB). Floris Siderius is eigenaar van Padel Bouw, gespecialiseerd in het aanleggen van padelbanen in Nederland. 'Samen willen we een positieve bijdrage leveren aan de fitheid en vitaliteit van Nederland. Plezier hebben en het stimuleren van creativiteit zijn hierin heel belangrijk', vertelt Floris Siderius.

Veelzijdige baan

'Padel is een van de snelst groeiende sporten van ons land. Het is een leuk en laagdrempelig spel', aldus René Wormhoudt. 'Voor sporters die hun oog-hand coördinatie, het draaien of voetenwerk eens op een andere manier willen trainen. Maar ook voor mensen die padel spelen of gewoon samen willen bewegen. Het interessante van de Playce Padel is dat je het heel gemakkelijk voor tal van andere sporten en beweegactiviteiten in kunt zetten. De baan is veelzijdig en hier maken wij optimaal gebruik van.' Daarnaast is de Playce Padel ook toegankelijk voor de rolstoel en rollator. Zo kunnen ouderen hier oefeningen of spelvormen doen en de fysiotherapeut kan op deze baan vormen van revalidatie inzetten.


Uitdagende omgeving

Wormhoudt: 'De baan is (mede dankzij het verstelbare net) ook geschikt voor badminton, volleybal, voetbal, voetvolleybal of kopvoetbal. Met behulp van de gekleurde vlakken, patronen en diverse lijnen op de grond ontstaan allerlei mogelijke spelvormen en opdrachten. De extra versterkte wand kan met de cirkels, vakken, cijfers en doelen onder andere voor diverse mikspellen ook veelzijdig worden ingezet. De patronen en lijnen kunnen goed worden ingezet voor behendigheidstraining of meer specifiek het voetenwerk trainen. Dit alles past goed bij concepten als bootcamp, crossfit, yoga - of pilateslessen. De mogelijkheden zijn oneindig. Alle oefeningen, spelvormen, activiteiten en testafstanden zijn plug-and-play beschikbaar voor een breed motorische ontwikkeling van iedereen. Maar misschien nog wel belangrijker; het is een leuke, stimulerende en uitdagende omgeving!'


Stel zelf je accommodatie samen

Floris Siderius: 'De multifunctionele speelvelden brengen alle leeftijden en alle niveaus bij elkaar. Met of zonder beperking. Als centrale accommodatie op een sportpark of in de wijk is het een katalysator voor meer samenwerking en duurzaam gebruik. Door de veelzijdigheid haal je bovendien meer rendement uit je vloeroppervlak. Playce Padel brengt sportverenigingen, onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang samen. Klanten stellen zelf hun ideale indoor of outdoor accommodatie samen. De kleurrijke vloer en ondergronden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en we maken veel gebruik van glas en staal. Daardoor is het gemakkelijk in te passen is in de openbare ruimte, het sportpark of de club', legt hij uit.


De eerste Playce Padel-accommodatie werd op vrijdag 2 oktober opgeleverd bij Racketsport Schiedam. In vakblad Fieldmanager verschijnt hierover binnenkort een uitgebreid artikel.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER