Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Berdi Sport en Groen multi-inzetbaar

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 19 augustus 2020
81 sec


Groenkeur-oorkonde voor Berdi

In Nagele ontmoet Dick Oosthoek van stichting Groenkeur de broers Rienk en Dirk Bernhard van Berdi Sport en Groen. De naam van het bedrijf zegt het al: de beide broers zijn actief in de volle breedte van de openbare ruimte. Door de jaren heen hebben ze zich bekwaamd in vele specialismen: onkruid op verharding bestrijden, bermen maaien, sportterreinen onderhouden en aanleggen, aan bomen werken, en in de winter houden ze de wegen begaanbaar. Zo is er altijd werk aan de winkel voor de 18 tot 40 medewerkers, afhankelijk van het seizoen. Dick Oosthoek ging op bezoek om de Groenkeur-oorkonde te overhandigen.


Nieuwe mogelijkheden

De vader van de broers had een plantenkwekerij. Dirk zag echter meer heil in maaien, planten en aanleggen en zo begon hij 28 jaar geleden zijn eigen bedrijf, Berdi. Zijn broer Rienk werkte bij collega-aannemers en werd uiteindelijk actief in het groen als projectleider bij de gemeente Almere. Toen deed zich de kans voor om een bedrijf over te nemen en dertien jaar geleden werd de naam Berdi Sport en Groen in de markt gezet. Dirk en Rienk Bernard leiden het bedrijf samen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zo werken ze nu duurzaam en circulair samen met een nabijgelegen biomassacentrale. Uit houtsnippers wordt stroom opgewekt; de restwarmte - het kokend hete water - wordt door Berdi gebruikt om onkruid te verwijderen. Daarnaast rijdt men bij Berdi met elektrische voertuigen en kijken de broers hoe ze hun werk elke dag een stapje beter kunnen uitvoeren. Vanuit Nagele rijden de medewerkers voor werkzaamheden naar Amsterdam, maar ook naar Friesland, wat mogelijk is dankzij de centrale ligging van het bedrijf.


Het credo van de broers is: 'leren van samen doen'

Betere wereld

De broers zijn trots op de mooie projecten die ze samen met hun medewerkers realiseren. Ze streven ernaar de juiste man op de juiste plek te zetten. Vanwege het tekort aan arbeidskrachten zorgt Berdi zelf voor een opleiding in de praktijk; zo hebben de broers zichzelf ook ontwikkeld. Dirk is verder actief bij Cumela, om samen met collega-ondernemers de sector te helpen ontwikkelen, onder meer op het gebied van duurzaam en circulair werken. Rienk is daarnaast betrokken bij de Green Deal Sportvelden. Het credo van de broers is: 'leren van samen doen'; daarom zijn ze blij met de samenwerking met de lokale sociale werkvoorziening. Ook op die manier dragen ze hun steentje bij aan een betere wereld.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER