Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Efficiënte handontsmetting kan levensreddend zijn in een voetbalstadion

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zondag 19 juli 2020
110 sec


De coronacrisis heeft ons heel erg duidelijk gemaakt hoe belangrijk handhygiëne en ontsmetting kunnen zijn. Het hevig en onverwacht toeslaan van het virus heeft ertoe geleid dat er bij veel retailers en openbare plaatsen aan de ingang geïmproviseerd werd op dit vlak. Safe & Clean kwam snel met een professionele oplossing voor deze problematiek met zijn high volume alcoholdispensers. Ikea en Decathlon waren al snel overtuigd. Nu we het virus onder controle hebben, kunnen we weer vooruitkijken en gaan sporten. Ook op de sportclub zal een goede handontsmetting cruciaal zijn. Wanneer we terug naar het stadion mogen om naar onze favoriete club te kijken, is nog niet duidelijk. Laat ons hopen dat dit snel weer mogelijk is, want sport mist iets zonder publiek. Eén ding is echter zeker: het zal voor altijd anders zijn.


Bij een sportclub of in een stadion komen veel mensen samen en is het risico op besmetting altijd hoger. Er zullen permanente maatregelen moeten worden genomen. Handontsmetting is hier zeker één van. Op 15 juni werden door Safe & Clean twee dispensers geleverd op het hoofdkantoor van de Eredivisie en het innovatiecentrum #11 van de KNVB. 'Hiermee wil Safe & Clean aan alle sportclubs in Nederland tonen dat zijn dispenser de enige juiste oplossing is om efficiënte en duurzame handontsmetting te garanderen voor al hun leden en fans', aldus Stephane De Coninck, commercieel directeur bij Safe & Clean. Safe & Clean zet in op plaatsen waar veel mensen langs komen en is momenteel booming.

De dispensers zijn mobiele units in een duurzame, weerbestendige uitvoering met aluminium behuizing en stalen onderdelen. Ze zijn CE-gekeurd, brandveilig en kidsproof. Het desinfecteren gebeurt door middel van ontsmettingsalcohol (+75%) en werkt volledig contactloos, wat zeer belangrijk is op drukke plaatsen. De ingebouwde sensor detecteert de handen en doseert automatisch de juiste hoeveelheid alcohol van 1,5 ml. Elke dispenser beschikt over een vat met een inhoud van 18 l, wat goed is voor ruim 12.000 spraybeurten. Door de gecontroleerde hoeveelheid verdient het toestel zich snel terug op plaatsen met veel sportievelingen en fans, zeker in vergelijking met dure contact-handpompjes. De dispensers zijn verkrijgbaar met netsnoer of met oplaadbare batterij (werking van vier dagen). Verder zijn de units voorzien van een kantelbeveiliging, die bij omvallen het vat afsluit om lekken te voorkomen, en er zit ook een overdrukbeveiliging op.

Binnenkort zijn alle dispensers ook aangesloten op IoT (internet of things), waardoor elke club online het verbruik en de resterende inhoud van het vat kan uitlezen. Hierdoor worden beheer en onderhoud voor een club erg makkelijk, zeker als die over meerdere dispensers beschikt. De nieuwste versies krijgen zelfs een scherm waarop zowel commerciële boodschappen als veiligheidsinstructies kunnen worden afgespeeld. Alle dispensers kunnen uiteraard gepersonaliseerd worden met het logo van de club, waardoor perfecte integratie in de omgeving mogelijk is.


Onze dispensers staan al bij veel retailers, gemeenten en ziekenhuizen. In België zijn we in gesprek met de Pro League en heel wat voetbalclubs, zoals Club Brugge, Anderlecht en Standard. We zijn ook in gesprek met een aantal sportbonden in Europa. De Safe & Clean-dispenser is de innovatieve oplossing om mensen weer aan het sporten te krijgen en sporten voor een groot publiek opnieuw mogelijk te maken.

Meer info op www.sac-dispensers.com of via Stephane De Coninck (+32 490 58 10 49)


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER