Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Mogelijkheden tot circulariteit op hockeyvelden steeds uitgebreider

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 2 juli 2020
93 sec


Steeds meer hockeyclubs gaan over van een lineaire naar een circulaire economie. Een circulaire economie volgt de 3R-aanpak: reduce, reuse en recycle. Grondstofgebruik wordt geminimaliseerd, hergebruik van producten en onderdelen wordt gemaximaliseerd en grondstoffen worden hoogwaardig hergebruikt.


Er zijn op dit moment verschillende soorten kunstgrasvelden waaruit hockeyverenigingen kunnen kiezen. Tussen deze velden zitten grote verschillen, bijvoorbeeld als het gaat om aanschafkosten en levensduur, maar ze hebben allemaal gemeen dat er na het einde van de levensduur iets met de kunstgrasmat moet gebeuren. Was dit voorheen nog een grijs gebied, met GreenMatter worden oude versleten kunstgrasvelden nu gerecycled en omgevormd tot nieuwe producten voor op en rond het sportveld.

Unieke producteigenschappen

De GreenMatter-producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels en zijn glasvezelversterkt en uv-resistent uitgevoerd. De verwachte levensduur van de producten is minimaal 50 jaar en na het einde van de levensduur kunnen de producten 100 procent worden gerecycled. De producten worden op een zorgvuldige wijze ontworpen, zodat metaal en kunststof gescheiden in het systeem worden toegepast. Hierdoor kunnen de materialen eenvoudig worden gescheiden en kunnen alle componenten zonder additionele vervuiling en CO2-footprint gerecycled worden. Om te garanderen dat de GreenMatter-producten veilig zijn voor mens en natuur, is er naast een REACH-statement en grondstoffenverklaring ook een ZZS-onderzoek uitgevoerd (ZZS staat voor 'zeer zorgwekkende stoffen'). Door de unieke productie- en zuiveringsmethode kan dit resultaat worden gegarandeerd voor alle producten. Om nog meer zekerheid te bieden, voldoet de productie van GreenMatter-producten aan het ISO 9001-kwaliteitscertificaat, het ISO 14001-milieucertificaat en het ISO45001-certificaat gezond en veilig werken.


De verschillende mogelijkheden

GreenMatter werkt continu aan het verbeteren en doorontwikkelen van zijn producten. GreenMatter hecht grote waarde aan kwalitatief hoogwaardige producten en de invloed hiervan op mens en milieu. Daarnaast heeft het bedrijf als missie dat alle kunstgrasvezels uit oude kunstgrasvelden worden gerecycled en dat er nieuwe producten uit worden vervaardigd. Hockeyclubs kunnen al uit veel verschillende gerecyclede producten kiezen. De slagplanken (20 cm hoog), borstelmatten, picknicksets, parkbanken, bloembakken, terras- en vlonderplanken en walbeschoeiing bieden voldoende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezels op een gerecyclede wijze terug te laten komen op of rond de sportaccommodatie.


De komende tijd zullen aan dit rijtje nog veel producten worden toegevoegd. Nieuw in het assortiment zijn de teamtafel en de hockeybalk voor zaalhockey. De teamtafel is ideaal voor de 'derde helft' op de vereniging, de ideale mogelijkheid om een training of wedstrijd met het team gezellig af te sluiten. Naast de gerecyclede kantplank voor veldhockey komt er zeer binnenkort een gerecyclede kunstgrasbalk voor zaalhockey. Deze is, in tegenstelling tot de traditionele balk, vervaardigd uit gerecycled kunstgras.
Met GreenMatter worden opdrachtgevers op een praktische en transparante manier ondersteund bij het vinden van een 100 procent circulaire oplossing voor versleten kunstgrasmatten.


Meer info: Greenmatter.nl
GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER