Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Re-Match introduceert 'sleeving' en gaat velden op locatie inpakken

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 16 april 2020
75 sec


Als kunstgras bij een renovatie wordt opgerold en verplaatst is het risico groot dat de infill tijdens het inladen, vervoeren en lossen in het milieu terechtkomt. Met de introductie van 'sleeving' komt recyclingbedrijf Re-Match met een oplossing voor dit probleem.

De velden worden verpakt in een plastic hoes: de sleeve. Deze sleeve wordt vervolgens samen met het versleten kunstgrasveld weer gerecycled.
De velden worden verpakt in een plastic hoes: de sleeve. Deze sleeve wordt vervolgens samen met het versleten kunstgrasveld weer gerecycled.

Sleeving is een relatief eenvoudig concept. Sleeven zorgt ervoor dat al het materiaal van het kunstgrasveld wordt bewaard in rollen; vanaf het moment dat het veld wordt opgerold tot het moment van verwerking in de fabriek. Het kunstgras wordt op het veld opgerold en opgetild, zodat er een hoes van gerecycled plastic (de sleeve) omheen kan worden gedaan. Deze hoes wordt aan beide zijden dichtgemaakt. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras volledig traceerbaar is gedurende het recyclingproces van Re-Match, worden alle sleeves gemarkeerd met een uniek nummer dat gekoppeld is aan het specifieke veld.

'Efficiënte oplossing'

De sleeve wordt vervolgens samen met het versleten kunstgrasveld weer gerecycled. Voordat Re-Match besloot om te gaan sleeven, heeft de recycler verschillende alternatieven onderzocht. Huidige oplossingen zijn bijvoorbeeld gesloten containers of vrachtwagens met zijgordijnen van zeil. Stefaan Florquin, CEO van Re-Match: 'Re-Match heeft zeven stappen geïdentificeerd in het proces van verwijderen en transporteren van versleten kunstgras waarbij infill in het milieu terecht kan komen. Door te werken met containers en vrachtwagens wordt helaas maar een klein deel van het probleem aangepakt. Omdat het veruit de meest efficiënte oplossing is, heeft Re-Match besloten voor sleeving te kiezen.'


Het kunstgras wordt op het veld opgerold en opgetild, zodat er een hoes van gerecycled plastic omheen kan worden gedaan

Verschil maken

Het initiatief van Re-Match tot 'sleeving' is genomen voordat hier in de landelijke wetgeving iets over vastgelegd is. Maar omdat vervuiling door microplastics een milieuprobleem vormt, verwacht Re-Match dat andere partijen in de branche op den duur ook gaan kiezen voor sleeving. 'Sleeving is een goed voorbeeld van onze visie op wat echte recycling is', aldus Florquin. 'Wij willen echt het verschil maken. Deze ambitie heeft er dan ook toe geleid dat we de enige recycler zijn met een ETV-gecertificeerde oplossing. Ook kunnen we als enige volledige traceerbaarheid garanderen van het gerecyclede materiaal en zijn we als enige partij in staat om kunstgras en infill om te zetten naar +90% schone eindproducten die klaar zijn voor een nieuwe productiecyclus.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER