Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vakbeurs Sportaccommodaties

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 27 februari 2020
133 sec


Het grootste evenement met 100 procent focus op sportaccommodaties

Op donderdag 5 maart staat Expo Houten weer volledig in het teken van binnen- en buitensportaccommodaties. Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties komt u alles te weten over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties. De beurs staat bekend om de energieke en relatiegerichte sfeer. Dankzij de open indeling van de beursvloer en stands raakt u gemakkelijk met mensen in gesprek en ontmoet u op één dag de gehele markt.


Ruim 180 exposanten tonen hun nieuwste producten en diensten aan de naar verwachting 1.800 beursbezoekers. Na uw bezoek aan de exposanten kunt u zich de rest van de dag vermaken tijdens een van de vele kennissessies, met inhoudelijke bijdragen van onder andere Kenniscentrum Sport en Bewegen, BSNC en NOC*NSF. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Sportbondenplein, waar u in gesprek komt met alle sportbonden. Wanneer u benieuwd bent naar de nieuwste innovaties uit de branche, is een bezoek aan The Pitchers zeker de moeite waard. Hier vindt u bijzondere innovaties die in samenwerking met Sportinnovator verzameld zijn.

U sluit de dag feestelijk af tijdens het Green Tie Event. Vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom in de Kantine op de beursvloer, om onder het genot van een hapje en drankje de uitreiking van drie awards bij te wonen. Na de korte opening van het Green Tie Event begint de prijsuitreiking van de gloednieuwe branche-award Sportaccommodatie van het Jaar. Vanaf 16.00 uur staan de beste innovaties in de schijnwerpers tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs Sportaccommodaties. En aansluitend, om 16.20 uur, wordt de meest getalenteerde fieldmanager van Nederland bekroond tot Fieldmanager of the Year.

Uitgelichte kennissessies

Uitvoering geven aan zorgplicht bij kunstgrasvelden

In het Zorgplichtdocument dat de BSNC recent met partners heeft opgesteld, staan aanbevelingen voor het milieuverantwoord toepassen van materialen bij aanleg, onderhoud en renovatie van kunstgrasvelden. In deze sessie bespreekt een panel van experts de aanbevelingen en gaan ze in gesprek over de praktische toepassing aan de hand van de casus Enschede.
10.30 - 11.00 uurIepenzaal


Ontwikkelingen omtrent kunstgrasrecycling

Eric van Roekel (directeur GBN Groep) en Don Lauritsen (Projectleider GBN Groep)
Tijdens deze presentatie wordt er ingegaan op de ontwikkelingen bij de bouw van de eerste kunstgrasverwerkingsfabriek van Nederland. Ook delen Eric van Roekel en Don Lauritsen hun visie op de vraag hoe we kunstgras circulair kunnen maken.
11.30 - 12.00 uurIepenzaal


Toekomstperspectief voor fieldmanagers en greenkeepers

Sjaak Groen (HAS Hogeschool Den Bosch) en Johan van Apeldoorn (IPC Groene Ruimte)
Maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen bieden nieuwe perspectieven voor het vak van fieldmanagers en greenkeepers. Steeds minder jongeren zijn echter geïnteresseerd in het vak, dus hoe borgen we nieuwe instroom? Ook robotisering is een ontwikkeling waar onze sector mee te maken krijgt. Wat betekent dat voor het vak? Deze en andere vraagstukken komen aan de orde tijdens de sessie.
12.30 - 13.00 uurIepenzaal


Subsidieregelingen Sport, Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I)

Sinds 1 januari 2019 kunnen gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen de btw die aan hen in rekening wordt gebracht voor investeringen in de sport niet meer in aftrek brengen. Het vervallen recht op btw-aftrek kan gecompenseerd worden met twee sportregelingen. Hoe gaat dit in zijn werk? Wat betekent dit voor u? En wat wordt van u verwacht? Tijdens de presentaties geeft DUS-I informatie en tips om een aanvraag voor beide regelingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
11.30 uur en 14.30 uurGymzaal


Groenspiratietour

Sjaak Groen (HAS Hogeschool Den Bosch) en Johan van Apeldoorn (IPC Groene Ruimte)
Tijdens de Groenspiratietour van Stichting Groenkeur hoort u over de laatste ontwikkelingen en bijzonderheden in de aanleg en het onderhoud van groenvoorzieningen. De tour voert u, met een koptelefoon op, langs diverse exposanten die u in een korte pitch bijpraten over alle ins en outs.
11.00 uur en 13.00 uurStartpunt: informatiebalie, hal 2


Kijk voor het complete en actuele programma op de website van de beurs: www.vb-sa.nl.

Vakbeurs Sportaccommodaties

5 maart 2020 in Expo Houten
Openingstijden: 9.30 - 17.00 uur
Koffie, thee, fris én toegang tot de beurs zijn gratis. Inschrijven kan via www.vb-sa.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER