Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Is ledverlichting rendabel voor een sportveld?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, dinsdag 17 september 2019
83 sec


Met de overstap naar ledverlichting voor een sportveld kan een flinke besparing worden gemaakt op de elektriciteitskosten. Het is echter zo dat de overstap naar ledverlichting een aardige kostenpost is. Dat heeft niet zozeer met de ledtechnologie te maken, maar wel met het feit dat alle lampen moeten worden vervangen. Toch brengt het sporten onder ledverlichting veel voordelen met zich mee, waarbij het de energierekening flink omlaag kan brengen.


Waarom zou men overstappen naar ledverlichting?

Er wordt door steeds meer sportclubs overgestapt op ledverlichting, dat is een feit. De tijd van de traditionele manier van sportvelden verlichten lijkt voorbij. Ledverlichting brengt dan ook daadwerkelijk voordelen met zich mee. We hebben het dan inderdaad over de kosten van de verlichting. Er wordt met ledlampen simpelweg minder energie verbruikt. Hierdoor is het ook een hele duurzame manier van sportvelden verlichten. Daar komt dan ook nog eens bij dat dit een soort licht is die heel natuurlijk is, wat het fijn maakt om onder te sporten. Veel mensen vinden dit zelfs mooier dan traditionele verlichting.


Overstappen op ledverlichting: de investering

Voordat de keuze gemaakt wordt om over te stappen op ledverlichting is het goed om hier eens kritisch over na te denken. Ja, met ledverlichting worden kosten bespaard, maar de investering om over te stappen op ledverlichting is een flinke. Het is dan goed om van tevoren uit te rekenen hoe lang het gaat duren voordat die kosten zich terugverdiend hebben. Doorgaans ligt dit bij 15 jaar, maar ga hier zeker eens voor om tafel zitten met een goede adviseur. Het loont zich bovendien een energievergelijker te raadplegen om zo een voordeliger energiecontract af te sluiten. Zijn de lampen sowieso binnenkort aan vervanging toe? Dan is het uiteraard zo dat dit het ideale moment kan zijn daadwerkelijk de overstap naar led te maken.


Subsidies voor ledverlichting

Velen zullen absoluut adviseren de stap naar ledverlichting te zetten. Het is nu eenmaal zo dat de energiekosten omlaaggaan en dat er wordt bijgedragen aan een beter milieu. Bovendien kunnen er vaak subsidies worden aangevraagd, wat de keuze nog eenvoudiger maakt; niet alleen vanuit het rijk, maar ook vanuit de gemeente. Het is alleszins absoluut verstandig hier eens goed naar te kijken. Wellicht kunnen zelfs de leden van de sportvereniging warm worden gemaakt voor een sponsoractie om deze nieuwe verlichting te helpen betalen. Op dat moment kan bovendien direct worden overwogen welke leveranciers van ledverlichting voor bij stadions er zijn en welke hiervan het voordeligst is.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER