Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Effectieve oplossing tegen algen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 10 juli 2019
91 sec


AT Rake Master houdt kunstgrasmat op niveau

De groei van mos en algen is een groot probleem op hockeyvelden. Met een machinale bewerking van het veld kan deze problematiek effectief bestreden worden. Dat kan uitstekend met de AT Rake Master, een borstel die tot diep in de mat reinigt en zo de mat openhoudt. Salesmanager Teus van Ekeren voorziet ons van tekst en uitleg over deze machine.


De Rake Master is een aantal jaar geleden ontwikkeld om kunstgrasvelden diep en effectief los te borstelen. De machine gaat daarnaast decompactering tegen en egaliseert de infill, waardoor de levensduur van het veld verlengd wordt en het spelcomfort wordt bevorderd. De machine bevat zowel pennen als borstels die handmatig versteld kunnen worden. Het bijzondere aan deze machine is dat hij op ieder kunstgrasveld met infill uit de voeten kan, of het nu gaat om zand, rubber, TPE, of kurk. 'De machine is dus multifunctioneel', vertelt Van Ekeren, werkzaam bij importeur Voets. 'Hij kan gebruikt worden op hockeyvelden, maar ook op voetbalvelden en tennisbanen van kunstgras.' Hij is daarmee ideaal voor gemeenten die een oplossing zoeken voor meerdere kunstgrasvelden.

Slim systeem

AT heeft deze machine ontwikkeld voor het reguliere veldonderhoud. De Rake Master is leverbaar in een breedte van 180 cm (eventueel breder op aanvraag). Door middel van een slim draaisysteem kan er snel en eenvoudig gewisseld worden tussen de (rake)pennen en borstels. Wisselen is afhankelijk van de toepassing, legt Van Ekeren uit. 'Op een zandingestrooid veld zoals een hockeyveld werken we voor in de machine met een harde borstel die de infill goed losborstelt; vervolgens komt de losse infill voor een egalisatieplaat, die net iets boven de mat staat afgesteld en de infill mooi egaliseert. Als laatste komt er een zachte borstel, die zorgt voor een strak eindresultaat.'


Met één handomdraai kunnen gebruikers de harde borstel 180º kantelen en komt de pennenbalk naar beneden. Deze wordt onder andere op voetbalvelden gebruikt, omdat je daar dieper los wilt maken en een borstel op den duur de vezels veel beschadigt. De werkdiepte van de machine wordt bepaald door de twee verstelbare loopwielen aan de voorzijde. De egalisatieplaat en de achterste borstel zijn onafhankelijk van de voorzijde in hoogte te verstellen. Verder beschikt de machine nog over steunpoten ter bescherming van de borstel bij het wegzetten en zijn de onderdelen gegalvaniseerd.

De Rake Master kan achter ieder licht trekvoertuig gebruikt worden. De aankoppeling is mogelijk met een driepuntshefinrichting (cat. 1) of een vast aankoppelpunt, waarbij de trekker een vermogen vanaf 20 pk moet hebben. Van Ekeren besluit: 'Kortom: met de Rake Master halen gemeenten en clubs één machine in huis waarmee ze op elk veld het perfecte onderhoud kunnen uitvoeren.'

Kenmerken van de Rake Master:

Lengte: 125 cm
Breedte: 182 cm
Werkbreedte: 180 cm
Hoogte: 50 cm (excl. driepuntsaansluiting)
Banden (2): 13 x 5.00

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER