Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

West-Vlaamse voetbalclubs scoren voortaan op Profoot Mastermax

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 19 april 2019
59 sec


De Vlaamse clubs KWS Houthulst en Sparta Heestert geven hun aftrappen sinds 2018 op Profoot-kunstgras van Lano Sports. De clubs komen zo tegemoet aan heel wat praktische uitdagingen.

© Lano Sports
© Lano Sports

Hoge onderhoudskosten, een oneffen terrein, conflicten om het zogenaamde 'A-veld' en weersomstandigheden die het veld regelmatig op de proef stellen: natuurgras is niet altijd de droom, weten ze intussen bij KWS Houthulst en Sparta Heestert. De West-Vlaamse voetbalclubs gooiden daarom het roer om en kozen voor Profoot-kunstgras van Lano Sports.

Met pensioen
Erik Verbeure, al 24 jaar bestuurder van Sport in Houthulst, is heel tevreden over de recente ontwikkelingen. Verbeure: "Ons vorige, bijna 100 jaar oude veld in het centrum van de gemeente was aan een verdiend pensioen toe. Toen we groen licht kregen om op een andere locatie een vrijetijdscomplex van 7,4 hectare te bouwen, zagen we onze kans schoon om de voetbalclub te verhuizen en eensklaps ook een kunstgrasveld aan te leggen."

De eerste trainingen in december 2018 verliepen zonder problemen. "De veerkracht van het kunstgras voelt goed aan, de gewrichten worden gespaard op het vlakke veld en het ziet er ook fantastisch uit", gaat Verbeure verder. "Daarom kozen we voor de Profoot Mastermax-formule van Lano Sports, die het spelplezier terugbrengt. Met deze investering willen we bovendien aantonen dat ook een gemeente van onze omvang voor de beste kwaliteit kan tekenen."

Geen discussie meer
Iets zuidelijker in West-Vlaanderen trok ook Sparta Heestert de kaart van een Profoot Mastermax-veld. "Met dit project zetten we een grote stap voorwaarts", vertelt Koen Ameye, voorzitter van Sparta Heestert. "Vroeger was er regelmatig discussie over wie het eerste veld mocht gebruiken. Nu kunnen we alle vrije uren optimaal benutten, zonder dat het veld eronder lijdt. Van vrijdagnamiddag tot zondagavond spelen onze 250 leden hun wedstrijden op het terrein van Lano Sports."


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER