Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

CCGrass levert zes Fifa Quality Pro-velden in Zwolle

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 18 februari 2019
67 sec


Toen de stad Zwolle besloot zes nieuwe voetbalvelden te laten aanleggen, stond men voor een belangrijke keuze: welk speeloppervlak en welke leverancier? Sommigen waren misschien verrast door de keuze voor CCGrass als leverancier. Als Fifa Preferred Producer staat dit bedrijf echter bekend als producent van de beste speeloppervlakken van hoogwaardige kwaliteit. CCGrass werkt nauw samen met zijn klanten om bij elk project aan de eisen te kunnen voldoen.


CCGrass kon verschillende systemen aanbieden met Ultimate, een garen met een brede grasspriet en een centrale 'ruggengraat'. Ultimate-garens bedekken de infill, waardoor een zeer aantrekkelijk en effectief speeloppervlak ontstaat.

Maar voor één veld koos Zwolle het paradepaardje van CCGrass: het garen Superb. Superb is lensvormig, waardoor het herstellingsvermogen wordt verhoogd zonder concessies te doen aan gevoel en duurzaamheid. Er zit twaalf jaar garantie op het materiaal. Nimo Chen, manager van CCGrass Netherlands, legt uit: 'Al onze garens worden uitgebreid getest op slijtage. Superb is getest door middel van 420.000 omwentelingen op de Lisport-testmachine. Op basis daarvan kunnen we onze garantie uitbreiden.'

Maar wat vinden de spelers? Nimo vervolgt: 'Door de lensvorm blijft het garen langer overeind staan; dat is perfect voor een betere controle op de balrol. Tegelijkertijd blijft de vezel zacht aanvoelen; spelers hoeven dus niet bang te zijn voor slidings en tackles. Volgens hun feedback is dit het beste garen voor voetbal.'

Na de installatie werden al deze velden gecertificeerd volgens de FIFA Quality Pro-norm en kreeg CCGrass ook positieve reacties van de gemeente en haar businesspartners.

CCGrass wordt door de onafhankelijke marktanalist AMI de grootste producent van kunstgras ter wereld genoemd. De productie van CCGrass vindt plaats in twee fabrieken in de Chinese plaats Huaian, met een vloeroppervlak van ruim 500.000 m2 en meer dan 2000 werknemers. CCGrass exporteert naar meer dan 110 landen. CCGrass is voorkeursleverancier van de Fifa en de FIH, voorkeursfabrikant van kunstgras van de Wereldrugbybond en wereldwijd leider op het gebied van ontwerp en productie van kunstgras voor landscaping.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
nimo_chen@ccgrass.com

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER