Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Initiatief GreenMatter leeft in de markt

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 14 maart 2019
86 sec


W&H Sports en Lankhorst Recycling Products hebben een geslaagde en druk bezochte kennisdag georganiseerd die in het teken stond van GreenMatter. Het was een zeer gemêleerd gezelschap, van aannemers en gemeenten tot ingenieurs- en adviesbureaus. Het is inmiddels duidelijk dat het onderwerp sterk leeft in de markt en er veel interesse voor is.


Deelnemers kregen die dag een goed beeld van hoe de verschillende gerecyclede producten uit het leveringsprogramma worden vervaardigd, door middel van een presentatie van de CEO van Lankhorst en een rondleiding door de productie. Hierbij waren de GreenMatter-producten te zien. Er stond een kantplank van gerecycled kunstgras opgesteld in een betonplaat met uitsparing. Deze nieuwe innovatie is bedoeld om de infill te behouden en ter voorkoming van de verspreiding van microplastics. Verder stond er een picknicktafel van gerecycled kunstgras. Er werd ook uitgebreid stilgestaan bij Empatec, de sociale werkvoorziening, die nauw betrokken is bij de bewerking en de assemblage van de GreenMatter-producten. In het laboratorium kregen de bezoekers een indruk van de kwaliteitsnormen die Lankhorst hanteert. Ook een eindgebruiker van de GreenMatter-producten kwam aan het woord. Marcel Bouwmeester van de gemeente Utrecht / VSG, die eerder gerecyclede kantplanken heeft besteld, gaf een verdiepende presentatie over circulariteit en hoe hiermee om te gaan. Kortom: het was een zeer geslaagde kennisdag, waarbij de deelnemers werden uitgedaagd tot circulair denken om zo de afvalstroom te kunnen omzetten in nieuwe producten.

Vakbeurs Sportaccommodaties

De Vakbeurs Sportaccommodaties op donderdag 14 maart staat voor W&H Sports dan ook voor een groot deel in het teken van GreenMatter. Is uw interesse voor de gerecyclede sportgerelateerde producten ook gewekt, kom W&H Sports dan bezoeken in stand 1.805.


Toelichting GreenMatter

GreenMatter verwijst naar green matters, anders gezegd: groen doet ertoe! Kunstgras wordt bij vervanging veelal gezien als afval. Wij zien het als een waardevolle grondstof om te verwerken in nieuwe sportgerelateerde producten, met als streven om 100 procent circulair te worden. Wij hebben ons ten doel gesteld om de afvalberg van kunstgrasvelden aan te pakken door producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen en te produceren. Met onze transparante en vooral praktische visie ondersteunen wij onder andere gemeenten bij een circulaire aanpak, door kunstgrasvezels in nieuwe sportgerelateerde producten te verwerken. Met ons leveringsprogramma bieden wij verschillende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezel op een andere wijze terug te laten komen op de sportaccommodatie. Alle producten worden geleverd met een garantieverklaring voor grondstoffen. Dat houdt in dat het kunstgras-agglomeraat voor 100 procent afkomstig is van versleten kunstgrasvelden. Het gerecyclede materiaal dat GreenMatter gebruikt, is afkomstig van het bedrijf Re-Match, dat gespecialiseerd is in het recyclen van kunstgras.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER