Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voor het eerst heeft FIFA een 100% recyclebaar veld gecertificeerd in Thailand

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 31 oktober 2018
80 sec


Nu de aandacht van de wereld is gevestigd op plasticafval en FIFA zich specifiek richt op het recyclen van kunstgras aan het eind van de levensduur, worden door de introductie van een nieuw concept voor kunstgras door marktleider CCGrass toekomstige vraagstukken aan de orde gesteld.


CCGrass heeft in zijn PRT-tapijtrug een product verwerkt dat 100 procent recyclebaar is en dat gemaakt wordt van thermoplastisch materiaal, waardoor een traditionele tweede latex- of PU-rug niet meer nodig is. Dat betekent dat het veel gemakkelijker is om de rug plaatselijk te recyclen tot bruikbare grondstoffen.

En er zijn nog meer voordelen. De PRT-rug voert water tot vijf keer sneller af, zodat er geen water aan de oppervlakte blijft staan. Het product is aanzienlijk lichter, waardoor het gemakkelijker te hanteren is, flexibeler te installeren en de transportkosten lager zijn. Door het speciale PRT-systeem voor de verankering van de vezels zit het getufte materiaal ook beter vast, vergeleken met traditionele backingmethodes.

Daarom heeft het Institute of Physical Education in Thailand gekozen voor CCGrass en PRT voor het nieuwe voetbalveld bij de Trang-sportschool. Het veld zal worden gebruikt door twaalf scholen, zowel voor het trainen van jonge spelers als voor het spelen van competitie- en vriendschappelijke clubwedstrijden.

Het gebruik van de Prime SM-monofilamentvezels van CCGrass met een backing van PRT kan rekenen op de instemming van de plaatselijke partner van CCGrass, Jansangiem Saksan. Hij zegt: “Onze installatieploeg is heel positief over de lichtere rollen. Het was gemakkelijk om ze te verbinden. En toen het hard regende in Trang, werd het water snel afgevoerd, zodat het werk weer snel kon worden hervat.”

Het veld van de Trang-sportschool voldoet aan de FIFA Quality-criteria en is het eerste van zijn soort in de wereld. Dr. Zhao, hoofd research en development bij CCGrass, verklaart: “We hebben lang en goed nagedacht over onze keuze voor een PRT-backing. Ons doel was het maken van een volledig recyclebaar product, dat extra waarde toevoegt voor onze klanten met respect voor het milieu.”

CCGrass is de grootste kunstgrasproducent ter wereld, met een jaarlijkse productie van ruim 35 miljoen vierkante meter en velden in meer dan honderd landen, overal ter wereld. Als een van de zeven voorkeursleveranciers van FIFA voldoet CCGrass aan de strengste fabricagenormen en zorgt het voor volledige ondersteuning van zijn wereldwijde partners bij iedere installatie.

Voor meer informatie over CCGrass en de serie PRT-producten kunt u contact opnemen met: nimo_chen@ccgrass.com.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER