Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Oss’20 renoveert kunstgrasveld naar non-infill veld

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, woensdag 4 juli 2018
79 sec


Voetbalvereniging Oss'20 krijgt als één van de eerste voetbalclubs in Nederland een non-infill kunstgrasveld. De vereniging renoveert een bestaand kunstgrasveld naar een non-infill kunstgrasmat.

De huidige kunstgrasmat van het tweede veld van OSS'20 is aan vervanging toe. De mat op sportpark de Rusheuvel in Oss is zelfs technisch afgeschreven, liet het Osse college van B en W weten aan het Brabants Dagblad. Het college ziet de nieuwe mat, die tijdens de zomerstop bij de voetbalclub wordt aangelegd, als proef. Het project wordt uitgevoerd door CSC Sport in samenwerking met de gemeente Oss en voetbalvereniging Oss'20.

Nieuwe generatie kunstgras
De huidige mat werd in 2006 aangelegd door CSC Sport, dat nu ook de aanleg van de nieuwe mat verzorgt. Silvio van Doorn van CSC Sport legt uit: 'De huidige mat met SBR infill werd in 2006 aangelegd en was toen een van de eerste "nieuwe generatie" kunstgrasmatten. Dat geldt nu ook voor de nieuwe non-infill kunstgrasmat (zonder SBR, TPE, EPDM, kurk of een andere performance infill). De eigenschappen van deze mat komen volledig uit de kunstgrasmat en de foam-layer onder deze kunstgrasmat, die worden geïnstalleerd op de bestaande harde onderbouw. Hartstikke mooi dat we ook nu weer een "nieuwe generatie kunstgrasmat" gaan installeren.'

Getufte non-infill kunstgrasmat
De vereniging heeft inspraak gehad in de keuze van de renovatie en haar goedkeuring moeten geven op een relatief nieuw product, vertelt Van Doorn. 'Het gaat om een getufte non-fill kunstgrasmat (Slide Max Pro NF), geproduceerd door GreenFields, die bestaat uit Ten Cate kunstgras vezels. Inmiddels hebben wij dit jaar ook een non-fill veld aangelegd in Hoofddorp, maar dit is een geweven non-fill veld. Bij de mat van Oss '20 gaat het om een getufte versie.'

Beter toegankelijk
Tevens zal het bestaande veld circa twee meter worden verschoven, zodat het complex van OSS '20 ruimtelijker wordt en beter toegankelijk wordt voor minder validen. Hiervoor dienen bestaande hekwerken, lichtmasten en verhardingen ook te worden opgenomen en herplaatst.

Duurzaamheid
Burgemeester Buijs van Oss vertelde het BD dat het college van B en W erover gedacht had om het kunstgras te vervangen door echt gras in het kader van duurzaamheid. 'We zien daar vanaf omdat je dan 3 of 4 grasmatten nodig hebt die je steeds moet aanleggen,' zo liet ze de krant weten.

Gecertificeerd
De gemeente trekt 350.000 euro uit voor het kunstgras en de verharding rond de velden. Het systeem zal FIFA gecertificeerd worden opgeleverd.

Bron: Brabants DagbladOm te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER