Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Levensduur kunstgrasveld Pijnacker met vier jaar verlengd

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 27 juni 2018
55 sec


De bak wordt geladen om het zand weer terug in te strooien.
Deze zomer wordt in Pijnacker een kunstgrasveld van voetbalvereniging Oliveo gerenoveerd. Het veld is zestien jaar bespeeld.

Kunstgrasvelden slijten vaak zo snel dat ze de voorgeschreven afschrijftermijn niet halen. Het resultaat: een flinke kostenpost voor de gemeente. Dat was ook het geval bij een kunstgrasveld van Oliveo in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het kunstgrasveld dateert uit 2002 en ruim tien jaar later, omstreeks 2014, begon het veld tekenen van flinke slijtage te vertonen. Het veld was qua schokabsorptie veel te hard en zat onder de norm.

Revitalisering

De gemeente besloot niet direct te renoveren, maar koos voor een revitalisering van het bestaande kunstgrasveld door Silica Nova. Het contact via beide partijen kwam tot stand door B.A.S. (Begeleiding en Advies Sportterreinen). B.A.S. maakt namelijk de beheerplannen voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Silica Nova heeft al het zand en alle infill uit de mat gehaald. Vervolgens zijn het zand en rubber weer aangebracht, maar in een andere verhouding.

Extra rubber

Bastiaan Doornewaard van Silica Nova legt uit: 'We brengen een laag van 8 à 12 millimeter zand terug in de "lege" kunstgrasmat. Het resterende deel van het kunstgras wordt gevuld met het oude rubber, waar we nieuw rubber aan toevoegen. De materialen zijn dus hetzelfde, maar de verhouding is anders dan in de oude situatie. Door de extra hoeveelheid rubber brengen we de sporttechnische waarden van het kunstgrasveld weer op peil.' De revitalisering pakte goed uit. Het veld was in 2014 afgeschreven, maar de levensduur van het veld is met vier jaar verlengd en daarom gaat het veld uiteindelijk deze zomer pas op de schop.

Meer lezen? In Fieldmanager 4 verschijnt binnenkort een uitgebreid artikel over het gerevitaliseerde kunstgrasveld.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER