Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
NOS spreekt voor haar beurt in SBR-onderzoek
De koude oorlog omtrent SBR-granulaat woedt nog altijd voort. 'Relatief veel kankerverwekkende stoffen' kopte de NOS onlangs. Niet waar!, schreeuwde het persbericht van de VACO als reactie.
01-12-2016 7 sec
Grasgids leidend bij mengselkeuze sportvelden
Jur van der Veen van de gemeente Rotterdam is duidelijk in zijn uitspraak: natuurgras zou veel beter tot zijn recht kunnen komen. Hij beseft echter ook dat menige club te maken heeft met te beperkte onderhoudsbudgetten.
01-12-2016 8 sec
Verticuteren zonder schade met stille maaier
In de derde week van november hield Milati Grass Machines demo’s van de Fleet Line Marking en Allett machines bij Heerenveen, AZ, De Toekomst, FC Utrecht en bij FC Twente.
01-12-2016 7 sec
Hoe groen is uw gras
Of het nu linksom of rechtsom is, we zullen met een groener sportveldbeheer uiteindelijk een duurzame sportomgeving moeten creëren. Maar hoe realiseren we sportvelden die maatschappelijk verantwoord zijn aangelegd en worden onderhouden, zonder uiteraard afbreuk te doen aan de speelkwaliteit en veiligheid?
01-12-2016 9 sec
Jonge sportveldbeheerder ambieert medezeggenschap op beleidsniveau
Joop Schinkel (35) is de sportveldbeheerder van Castricum en geeft leiding aan twee fulltimers, twee parttimers en vrijwilligers bij de clubs. Hij heeft 33 velden onder zijn hoede, verspreid over zeven sportcomplexen. Hij heeft een uitgesproken mening over alles wat met zijn vak te maken heeft.
01-12-2016 10 sec
SISIS Quadraplay
De Quadraplay van de Engelse producent SISIS is lastig in een hokje te stoppen. Het is geen traditionele beluchter, geen kriebeleg, noch een roller.
01-12-2016 5 sec
Lekker je slag slaan op spiksplinternieuw softbalveld met vijf meter uitbreiding
Het softbalveld van honkbal- en softbalvereniging (HSV) Zwijndrecht op sportpark Bakestein wordt nu, tijdens de winterstop, compleet gerenoveerd. Als toplaag is gekozen voor het nog niet zo bekende 'Halverood' van LMB Sports.
01-12-2016 8 sec
Na SBR-systemen nu ook dunne systemen ter discussie
Net op het moment dat dunne kunstgrassystemen de toekomst van het kunstgras voor voetbal moeten redden, steken geruchten de kop op dat deze systemen hun eigen problemen hebben. De mat op deze kortpolige lichtgewicht kunstgrasvoetbalsystemen zou een verhoogd risico hebben om te gaan plooien en daardoor sneller te slijten.
01-12-2016 11 sec
50 jaar normen voor de aanleg van grassportvelden
De afgelopen tien jaar publiceerde dr. ir. Aad van Wijk aan de lopende band artikelen in vakblad Fieldmanager. Medio september 2016 meldt dr. ir Aad van Wijk zich opnieuw bij de redactie in Nijmegen, zwaaiend met een kopie uit het Handboek Grasvelden van NOC*NSF/KNVB.
01-12-2016 10 sec
Slaan we niet te ver door met kunstgras?
Kunstgras is hot: steeds meer Nederlandse voetbalverenigingen stappen over op de kunstmatige vezels om hun capaciteit te verhogen. Meer capaciteit betekent namelijk meer leden, zodat voetbalclubs nóg verder kunnen uitbreiden.
01-12-2016 7 sec
Inzet van een robotmaaier bespaart voetbalclub een veldrenovatie
V.v. ODV in Wijnjewoude is een kleine club in Friesland, die financieel moet roeien met de riemen die hij heeft. Door het gebruik van een robotmaaier, de afgelopen jaren, hoefde de vereniging een veld gelukkig niet te renoveren, wat veel geld bespaarde.
01-12-2016 10 sec
'De rentmeester ontzorgt in alles, ook in de communicatie met clubs'
Op de Nationale Grasdag 2014 kwamen Kybys contracting en Bras Fijnaart voor het eerst naar buiten met hun samenwerking op het gebied van rentmeesterschap: het compleet overnemen van beheer en onderhoud van sportaccommodaties van opdrachtgevers.
01-12-2016 9 sec
Klaar voor het toekomstbestendig beheer van sportvelden?
Kennis over het beheer van sportvelden is volop in ontwikkeling. Denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de greendeal en daarmee het streven naar chemievrij beheer.
01-12-2016 7 sec
Lava in de toplaag opnieuw uitgevonden als onderdeel van slim totaalconcept
Op woensdag 23 november hielden de initiatiefnemers van het O2-Natuurgrasconcept Kybys en DCM, samen met veldpartner Bras Fijnaart, een studiedag bij Bras Fijnaart.
01-12-2016 7 sec
Maar alles, echt alles valt of staat met een goed fundament
De realisatie van Sportpark Willem-Alexander in Schiedam door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is een uniek staaltje van efficiënt gebruik van de ruimte. Het complex op het tunneldak van de A4 werd op 8 oktober officieel geopend.
01-12-2016 9 sec
Revival van hybride- en natuurgrasvelden in het betaald voetbal in aantocht?
Eind 2015 bespraken leden van het technisch platform van de KNVB ‘het ideale veld’. De conclusie was: we hebben de boot gemist, maar we kunnen er nog op springen.
01-12-2016 8 sec
Shake-up in kunstgrasland
Het Fifa-programma voor kunstgrasvoetbalvelden gaat op de schop. Vanaf 1 januari 2017 zijn de nieuwe normen van kracht. Ook krijgt het programma een andere naam.
01-12-2016 5 sec
'Iedere BVO zou op natuurgras moeten spelen'
Ondanks een beperkt budget zorgt Theo van Benthum er al twintig jaar voor dat er een Eredivisie-waardige grasmat in het Goffertstadion ligt.
01-12-2016 5 sec
Korrels op de korrel tijdens jubileumeditite congres
Op donderdag 1 december organiseerde vakblad Fieldmanager voor de tiende keer het Nationaal Sportvelden Congres. Gesprek van de dag tijdens deze jubileumeditie was de discussie rondom SBR-infill. ’s Avonds werd voor de zevende keer de Fieldmanager of the Year Award uitgereikt.
01-12-2016 9 sec
Verweijen over nieuwe ambassadeursrol: 'Ja, ik wil'
De winnaar van de Fieldmanager of the Year Award 2017 is bekend: Gerard Verweijen. Verweijen werd door de jury gekozen uit de groep genomineerden die verder bestond uit Arie Crezee, Evert Bussink en Jan de Vries, die door juryvoorzitter Bernard van den Bosch stuk voor stuk als ‘kanjers’ werden omschreven.
01-12-2016 11 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-12-2016 6 sec
SBR lijkt passé wat zijn de alternatieven
Sportveldenbouwers roemen nog altijd de karakteristieken en kwaliteit van SBR-granulaat, maar onder druk van de publieke opinie moeten gemeenten nu nadenken over alternatieve instrooigranulaten. Wat zijn die alternatieven en waarom zouden we ze in overweging moeten nemen?
01-12-2016 8 sec
En nu gas erop
Het waren een paar heftige maanden voor de sector. Het infill-debacle woedt nog in volle hevigheid door. Helaas is de koorts nu zo hoog opgelopen dat ook het laatste beetje nuance weg is uit het verhaal. Voor de opdrachtnemerskant van de industrie is het dossier pittig en ingewikkeld.
01-12-2016 10 sec
Duidelijk geen eendagsvlieg
Met de aanschaf van een TDR rotary gang mower 20000 was Delfzijl in 2008 een van de eerste gemeentelijke klanten van Major Equipment op het Europese vasteland.
01-12-2016 6 sec
Verbaasd over het opportunisme in de sector
Het lijkt inmiddels een gelopen race: SBR-ingestrooide velden lijken tot het verleden te gaan behoren. Wat allerlei eerdere berichten niet voor elkaar kregen, lukte Zembla in amper dertig minuten. Hoe kijkt onderzoeksjournalist Roelof Bosma van Zembla terug op het resultaat?
01-12-2016 9 sec
XL Pro: non-infillkunstgras van Nederlandse bodem
Nu het instrooien van kunstgrasvelden met SBR-infill onder druk staat, komen er voor de markt alternatieven in beeld. Een daarvan is het aanleggen van een non-infill-veld.
01-12-2016 6 sec
Wat je allemaal met algen kunt doen
Melspring hield afgelopen november in Amsterdam zijn jaarlijkse Breizh Algea Tour. Ongeveer 350 klanten en relaties van Melspring kwamen bij elkaar om te praten.
01-12-2016 6 sec
Kans op hoofdletsel? Meten is weten!
Wireless Value levert sinds jaren een draadloze HIC-meter voor het meten van valondergronden bij speeltoestellen. Met dit instrument wordt de hardheid van de ondergrond gemeten. Inmiddels wordt het ook op sportvelden gebruikt.
01-12-2016 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER