Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Ledverlichting klaar voor verovering sportvelden
Stamford Bridge, het wereldberoemde stadion van Chelsea, is al geswitcht. Ledverlichting staat op het punt de sportstadions te veroveren en die zegetocht is al gestart in de Engelse voetbalcompetitie.
01-06-2015 7 sec
Huidkanker: voorkomen is beter dan genezen
Wie in de groene sector werkt, doet dat veelal in de buitenlucht. Heerlijk! Vooral in de zonnige maanden die hopelijk voor ons liggen. Er ligt echter een gevaar op de loer: huidkanker. Maar hoe groot zijn de risico’s dan en wat kun je doen om ze te verkleinen?
01-06-2015 10 sec
Ecologisch waterbeheer nieuwe hockeyvelden Goes
Bij de aanbesteding van de hockeyvelden, het rugbyveld en een nabijgelegen parkzone op sportcomplex Het Schenge in Goes, had de gemeente Goes een scherp oog voor de 'E' in de EMVI-aanbesteding. Niet alleen de aanleg, maar zeker ook de running costs van de nieuwe sportvelden moesten economisch verantwoord worden.
01-06-2015 11 sec
Rugby op kunstgras in Nederland nog slecht geregeld
Rugby heeft het imago van een pure sport, rauwer en eerlijker dan voetbal. Je zou er toch niet aan moeten denken dat dit beeld verstoord wordt door 'plastic gras', schone shirts en door het veld gepoetste schoenen?
01-06-2015 9 sec
Perfect Pitches Part VI
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-06-2015 6 sec
Met sensor in veld exacter besproeien
Terwijl in andere sectoren nieuwe technieken op het gebied van precisiebesproeiing volop worden toegepast of geïntroduceerd, is er in Nederland geen enkele sportclub die gebruikmaakt van deze nieuwe technieken.
01-06-2015 7 sec
Bochtplaten: nieuwe finishing touch rond kunstgras
Wereldprimeur in het Westland: de eerste op maat gefabriceerde betonnen bochtplaten zijn vorige maand toegepast rondom het kunstgras van korfbalvereniging CKV Dijkvogels in Maasdijk. Hoe simpel en eenvoudig de betonplaten ook ogen, er zit een verhaal achter. De drie initiatiefnemers over de voordelen van hun vinding.
01-06-2015 10 sec
Kalkstikstof als middel tegen emelten en engerlingen?
Kalkstikstof is een stof die gebruikt kan worden als meststof, maar net als de meeste andere middelen ook een aantal bijwerkingen kent. Die hoeven niet per definitie slecht te zijn. Zo werkt kalkstikstof ook als bestrijder van onkruid en plaagdieren. Maakt is kalkstikstof niet een kanon om mee op een mug te schieten?
01-06-2015 12 sec
Wordt de doorlopende leerlijn een doodlopende leerlijn?
Het gaat niet goed met het onderwijs voor greenkeepers en fieldmanagers. De leerlingenaantallen dalen al jaren op rij en zijn feitelijk nu al op een niveau dat het financieel onmogelijk is om aparte opleidingen in de lucht te houden. Voor de vakbladen Fieldmanager en Greenkeeper aanleiding om een discussieforum te organiseren, waarvoor IPC Groene Ruimte graag de rol van gastheer wilde spelen..........
01-06-2015 13 sec
Veel variatie in presentaties
Fieldmanager en Greenkeeper houden op 21 mei weer een Demodag Sportvelden en Demodag Kunstgras op sportpark De Paperclip in Utrecht. Wederom is er een uitgebreid en gevarieerd programma met lezingen en discussies over onderhoud, beheer, aanleg en renovatie van zowel kunstgras als natuurgras voor voetbal, hockey, tennis, golf, honkbal en softbal. Daarnaast zijn er demonstraties te zien van diverse machines.
01-06-2015 12 sec
Stelling: Er staat een 'green deal' voor sportvelden op stapel
Dat de green deal voor de onkruidbestrijding op sportvelden niet zonder slag of stoot tot stand komt, is zo klaar als een klontje. Fieldmanager proeft tweespalt onder de onderhandelingspartners.
01-06-2015 8 sec
Deal or no deal!
Alweer bijna twee jaar wordt in de sportsector gesteggeld over Green Deal. Het idee hierachter is dat met de dreiging van een compleet verbod op chemie in de sportsector, branche- en belangenorganisaties zelf het initiatief moeten nemen om te komen tot een verdere afbouw van chemie.
01-06-2015 10 sec
Agrifirm komt als eerste met een marktklare oplossing voor mycorrhiza in grassoortvelden
De mycorrhiza-schimmel is een schimmel die zich van nature in de bodem bevindt, daar een symbiose met de plant aangaat en deze voorziet van mineralen. Goed om te weten, maar wat kunnen met die wetenschap?
01-06-2015 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER