Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

De Enk verzorgt aanleg hybride grasmat Fortuna Sittard

maandag 2 juli 2018

Eredivisieclub Fortuna Sittard speelt komend seizoen op een nieuwe hybride grasmat van Tarkett Group. De Enk Groen & Golf verzorgt de cultuurtechnische aanleg van het veld en is begin juni gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het project, dat in twee fases uitgevoerd wordt, is in oktober klaar.

In de eerste fase wordt een nieuwe natuurgrasmat gelegd, na de interlandbreak in oktober worden de kunstgrasvezels toegevoegd. Dan wordt om de twee centimeter een bundel kunstgrasvezels 18 centimeter diep in het veld geïnjecteerd. Zo houdt de grasmat de voordelen van natuurgras en is er toch weinig speelschade, sneller herstel, betere drainage en een vlakker veld.

Ervaring in aanleg en onderhoud
De Enk Groen & Golf heeft inmiddels ruime ervaring met de aanleg en het onderhoud van hybride grasmatten. Zij zijn intussen gestart met het verwijderen van de bestaande toplaag en het herstellen van drainage en beregening. De Enk zal ook het veld egaliseren en klaarmaken voor bezoding en een toplaag aanbrengen op het Grassmasterveld. Als het project voltooid is, blijft het hybrideveld bij de Enk in beheer en onderhoud.


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES