Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Levensduur kunstgrasveld Pijnacker met vier jaar verlengd

woensdag 27 juni 2018

De bak wordt geladen om het zand weer terug in te strooien.
Deze zomer wordt in Pijnacker een kunstgrasveld van voetbalvereniging Oliveo gerenoveerd. Het veld is zestien jaar bespeeld.

Kunstgrasvelden slijten vaak zo snel dat ze de voorgeschreven afschrijftermijn niet halen. Het resultaat: een flinke kostenpost voor de gemeente. Dat was ook het geval bij een kunstgrasveld van Oliveo in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het kunstgrasveld dateert uit 2002 en ruim tien jaar later, omstreeks 2014, begon het veld tekenen van flinke slijtage te vertonen. Het veld was qua schokabsorptie veel te hard en zat onder de norm.

Revitalisering

De gemeente besloot niet direct te renoveren, maar koos voor een revitalisering van het bestaande kunstgrasveld door Silica Nova. Het contact via beide partijen kwam tot stand door B.A.S. (Begeleiding en Advies Sportterreinen). B.A.S. maakt namelijk de beheerplannen voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Silica Nova heeft al het zand en alle infill uit de mat gehaald. Vervolgens zijn het zand en rubber weer aangebracht, maar in een andere verhouding.

Extra rubber

Bastiaan Doornewaard van Silica Nova legt uit: 'We brengen een laag van 8 à 12 millimeter zand terug in de "lege" kunstgrasmat. Het resterende deel van het kunstgras wordt gevuld met het oude rubber, waar we nieuw rubber aan toevoegen. De materialen zijn dus hetzelfde, maar de verhouding is anders dan in de oude situatie. Door de extra hoeveelheid rubber brengen we de sporttechnische waarden van het kunstgrasveld weer op peil.' De revitalisering pakte goed uit. Het veld was in 2014 afgeschreven, maar de levensduur van het veld is met vier jaar verlengd en daarom gaat het veld uiteindelijk deze zomer pas op de schop.

Meer lezen? In Fieldmanager 4 verschijnt binnenkort een uitgebreid artikel over het gerevitaliseerde kunstgrasveld.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES