Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuw sportpark voor Leerdam

dinsdag 12 december 2017

Adviesbureau R.I.E.T. uit Bunnik gaat het ontwerp maken voor de nieuwe sportaccommodatie Glaspark in Leerdam. Het bureau is de eerste gesprekken al gestart met afgevaardigden van drie clubs die daar hun onderkomen krijgen.

De clubs die komen te zitten in het Glaspark zijn: voetbalclub LRC, Hockey Club Leerdam en de Leerdamse Korfbal Vereniging Ter Leede. De gemeenteraad stelde in juni 6,45 miljoen euro beschikbaar voor het nieuwe sportpark. De drie clubs die naar het Glaspark gaan, moeten elk 1 miljoen euro investeren in een nieuwe kantine.

Inrichting complex

R.I.E.T. gaat zich met name bezighouden met de inrichting van het complex, zoals waar de velden, het clubgebouw, de tribune, de kleedkamers en de parkeerplaatsen komen. De eerste grove schets is klaar, het nieuwe clubgebouw ligt daarbij ongeveer op dezelfde plek als het huidige. Vanuit daar is er immers mooi zicht op alle velden van de verenigingen. Het park krijgt twee kunstgrasvoetbalvelden, een waterveld voor hockey en een zand ingestrooid veld voor zowel hockey als korfbal.

Planning
Liesbeth van Rijnsbergen, landschapsarchitect van R.I.E.T, zegt: 'Eind dit jaar willen we het inrichtingsplan klaar hebben, zodat we begin volgend jaar van start kunnen met het vervolgtraject, zoals het aanvragen van de vergunningen.''

Ontwerp clubgebouw
Frencken Scholl Architecten uit Maastricht heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwerpen van het clubgebouw op Glaspark.

Bron: AD.nl


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES