Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Renovatie hockeyveld Upward

vrijdag 7 juli 2017

Hockeyclub A.H.M.C. Upward speelt sinds 1957 haar thuiswedstrijden op sportpark De Bakenberg te Arnhem. Deze locatie wordt tevens vanuit Sportcentrum Papendal ingezet voor hockeytrainingen van de nationale teams.

Kybys heeft Sportbedrijf Arnhem BV ondersteund bij de technische voorbereiding en de uitvoering begeleid van de ombouw van veld 1. Het oude zandkunstgras hockeyveld is in het voorjaar van 2017 omgebouwd tot waterveld. Gelet op de wensen van de gebruikers zijn bij de aanbesteding hoge performance eisen gesteld. Deze eisen hebben met name betrekking op de balstuit en de energierestitutie. Hoe lager de laatstgenoemde waarde (veerkracht) hoe minder vermoeiend het is om op kunstgras te spelen.

Vanuit duurzaamheid is ingezet op een reductie van het watergebruik. Hier is invulling aan gegeven door hoge eisen te stellen aan de watervasthoudendheid van de rijk met vezels bedeelde kunstgrasmat. Gekozen is voor een TenCate Ecocept E-layer, waarin gerecycled kunststof wordt toegepast en daar bovenop de kunstgrasmat zoals die wordt toegepast op het EK 2017 in Amsterdam. Hockeyclub Upward beschikt vanaf mei 2017 met het EK-kunstgras (2017), WK-kunstgras (2014) en Olympisch-kunstgras (2012) over een breed scala van high performance kunstgrasvelden.

Aanneemsom: € 320.000,-

Opdrachtgever: Sportbedrijf Arnhem BV
Contactpersoon: Carlo van der Kraan
Contactgegevens: 026 - 377 57 57

Architect: KYBYS ingenieurs en adviseurs
Contactpersoon: Bart Bongers
Contactgegevens: 0411 - 678 055

Aannemer: Greenfields
Contactpersoon: Gerrit van Weeghel
Contactgegevens: 0548 - 633 333
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES