Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vereniging Sport en Gemeenten stuurt brief naar alle wethouders

maandag 9 juli 2018

Het recente RIVM-rapport zorgt voor vraagtekens bij gemeenten. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft daarom een brief gestuurd naar alle wethouders sport en milieu.

VSG heeft zelf een dossier over kunstgrasvelden aangelegd en zal dit waar nodig aanvullen met actuele informatie over de milieuvraagstukken. In de brief worden gemeenten hiervan op de hoogte gebracht. Verder brengt VSG enkele belangrijke nuances aan bij het RIVM-onderzoek, bijvoorbeeld dat de tien onderzochte velden geselecteerd zijn op ouderdom (aangelegd voor 2010), nabijheid van een sloot en de aanwezigheid van een drainagesysteem.

Nuances
De VSG stelt dat er sinds 2010 zijn twee maatregelen zijn genomen die tot vermindering van de milieueffecten van rubbergranulaat kunnen leiden. Vanaf 2009 worden bijvoorbeeld lijnoliën vervangen door alternatieve oliën om met name het paks-gehalte in de autobanden te verlagen. Bovendien hebben marktpartijen van kunstgrasconstructies met een dynamische sporttechnische laag (met toevoeging rubbergranulaat) in diezelfde periode besloten voortaan statische sporttechnische lagen van lava, granuliet etc. te gaan bouwen. Het is volgens VSG aannemelijk dat onderzoek van dit type 'jongere velden' andere waarden zal laten zien. VSG geeft verder aan dat het belangrijk is om ook de milieueffecten van andere infillmaterialen te onderzoeken; hier is momenteel nog weinig van bekend.

Voetbal- en hockeyclubs kunnen bij de KNVB en KNHB terecht voor informatie en vragen. Wethouders die nog vragen hebben, kunnen VSG bereiken via 070 37 38 055.

Bron: Vereniging Sport en Gemeenten

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES