Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

D’66 Den Haag wil onderzoek naar hitte op kunstgras

woensdag 13 juni 2018

D66 Den Haag wil de fysieke risico's die sporters lopen door grote hitte op kunstgrasvelden onderzoeken. Dit zou volgens recent onderzoek twee keer zo heet worden in vergelijking met natuurgrasvelden.

D'66 wijst op gezondheidsklachten, die door het hete kunstgras zouden worden veroorzaakt. D'66-raadslid Daniël Scheper stelt dat Den Haag veel kunstgrasvelden zijn en stipt het belang aan om in kaart te brengen op welke velden sporters mogelijk gevaar lopen. Hij wil dat het stadsbestuur daar snel de noodzakelijke maatregelen neemt, zoals bijvoorbeeld het creëren van extra schaduw op het veld.

Gezondheidsklachten
Onderzoekster Nathalie Theeuwes, die promotie-onderzoek uitvoerde aan de Wageningen University op het gebied van hitte-eilanden, waarschuwde dat de zogenoemde hittestress op kunstgras tot verschillende gezondheidsklachten kan leiden zoals huidaandoeningen, kramp, uitputting en hitteberoerte. Volgens Theeuwes kan op plekken waar de temperatuur op natuurgras stijgt tot rond de dertig graden, dit op een kunstgrasveld wel tot zestig graden oplopen.

Meldingen
Scheper heeft het stadsbestuur verzocht om meldingen van slachtoffers in Den Haag als gevolg van hittestress op sportvelden. Hij noemt het belangrijk dat de gemeente de gezondheid van de sporters waarborgt en heldere afspraken met sportverenigingen maakt over de aanpak van de zeer warme velden.

Acties
Ook toeschouwers rondom een kunstgrasveld zouden gevaar lopen het slachtoffer te worden van hittestress. D'66 wil mede daarom weten welke maatregelen het Cars Jeans Stadion van Ado Den Haag heeft genomen. Volgens Scheper komen er tijdens wedstrijden grote groepen supporters naar het stadion en wil zijn partij niet dat die gevaar lopen op warme dagen. Hij heeft het stadsbestuur gevraagd welke acties het onderneemt om de problematiek aan te pakken.

Bron: dagblad 070

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES