Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'Voorstel nieuwe norm paks in rubbergranulaat komt in juli'

woensdag 11 april 2018

In juli moet er een nieuw voorstel komen voor de normering rond paks in rubbergranulaat. Dat meldt de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Eerder werd verwacht dat het voorstel voor een nieuwe norm in april ingediend zou worden. Omdat er tijdens de openbare consultatieronde veel nieuwe informatie is ontvangen die beoordeeld moet worden, wordt het voorstel ingediend in juli.

Samen met het Echa werkt het RIVM momenteel namens Nederland aan een voorstel voor strengere normen voor paks in rubbergranulaat op sportvelden. Het RIVM concludeerde in 2016 dat de concentratie van paks in het rubbergranulaat dat nu op de velden ligt onder de toegestane norm valt.

Over die norm bestaat echter discussie. SBR valt momenteel nog onder de ruimere mengselnorm, maar criticasters beweren dat rubbergranulaat zou moeten vallen onder de norm van speelgoed, die aanzienlijk strenger is. De Vereniging Band en Milieu reageerde eerder al op deze onrust door per 1 maart 2017 nieuwe normen voor Nederland in te voeren. Het is de bedoeling dat een soortgelijke norm straks voor de hele EU geldt.

Bron: VSG

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES