Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Lidmaatschap 'stadse sportclub' aanmerkelijk hoger

donderdag 11 januari 2018

Leden van een sportvereniging gesitueerd in een stad, betalen gemiddeld 30 procent meer contributie dan leden op het platteland. Dat meldt De Gelderlander.

De krant doet de uitspraak aan de hand van de Contributiemonitor van het Mulier Instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, die de contributie van 2750 clubs in Nederland inventariseerden. De schrijvers van de monitor noemen de hogere grondprijs in stedelijk gebied als mogelijke reden voor de hogere contributie; waarschijnlijk wordt de hogere huur doorberekend aan de leden.

Bij hockeyclubs wordt de meeste contributie betaald, bij tennis en atletiek de minste. Dat verschil loopt behoorlijk op; zo is hockey voor volwassenen ongeveer dubbel zo duur als tennis.

door Kelly Kuenen


REACTIES
M. Geurts | 12 januari 2018 | 12:59
Genoemde redenatie van grondprijs is grote onzin. Gemeentes rekenen grondprijs helemaal niet door in de huur. Dit omdat grond zijn waarde altijd houdt en na het vrijkomen van deze grond de gemeente er over kan beschikken en er eventueel alsnog geld van maakt (vaak door woningbouw). Het zit hem veel meer in de bereidheid van leden voor zelfwerkzaamheid. In de kleine gemeenschappen is deze veel groter waardoor er werkzaamheden gedaan worden die anders betaald worden. Dit element wordt door de gemeentes (gedeeltelijk) doorbelast aan de huurders.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES