Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

GreenFields TX kunstgrassysteem voor hockey in Amsterdam

maandag 17 juni 2013

Voor het Wagener Stadion in Amsterdam levert GreenFields deze zomer een zogeheten GreenFields TX kunstgrashockeyveld.

Hetzelfde kunstgrassysteem is gekozen voor de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den Haag, die volgend jaar wordt gespeeld in het Kyocera Stadion en het daarnaast gelegen - tijdelijke - GreenFields Stadion. Begin juli wordt gestart met de aanleg van dit GreenFields TX-kunstgras in het Wagener Stadion.

Het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos is van oudsher het belangrijkste stadion voor interlands van het nationale hockeyelftal van Nederland. Het WK73, het EK83 en diverse Champions Trophy's zijn hier gehouden. Het stadion is daarnaast de thuisbasis van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club. Dit is de oudste hockeyvereniging in Nederland, die met zowel het eerste dames- als herenteam uitkomt in de Hoofdklasse. Sinds 1980 is het Wagener Stadion eigendom van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Het huidige kunstgras is aan vervanging toe.

Eerder heeft GreenFields bij hockeyclub Klein Zwitserland in Den Haag een testveld aangelegd dat intensief is uitgeprobeerd door tal van tophockeyers. Het veld werd met veel enthousiasme goedgekeurd en door de WK-organisatie van de KNHB verkozen tot het beste hockeyveld dat momenteel in de markt beschikbaar is.
De meest in het oog springende verbetering ten opzichte van bestaande kunstgrasvelden is de stabiele balrol. Ongeacht de balsnelheid kan een strakke bal zonder afwijking worden gespeeld over de lengte, de breedte en de diagonaal van het veld. Het vezeltype en de samenstelling van het veld bepalen die eigenschappen.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM