Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Center Court Kerkrade valt duurder uit

dinsdag 10 juli 2018

Het voorbereidingstraject voor het Center Court in Kerkrade kost 150.000 euro extra dan eerder werd gedacht. De gemeente had al een miljoen vrijgemaakt voor het sportcomplex, dat op het voormalige Atriumterrein wordt gevestigd.

Het krediet wordt onder andere verhoogd door het feit dat het haalbaarheidsonderzoek langer in beslag neemt. Ook moest er een externe projectmanager worden ingehuurd, omdat de oorspronkelijke manager naar IBA Parkstad was vertrokken.

Vitale en gezonde leefstijl
Op het 40.000 vierkante meter grote terrein (ruim zes voetbalvelden) staat een groot sportcomplex met zwembad, sporthal en buitensportvelden, zorgwoningen, zorg- en ziekenhuisfaciliteiten, studentenwoningen en een kennis- en expertisecentrum (planbureau) gepland. Het is erop gericht de bewoners van Kerkrade op weg te helpen naar een vitale en gezonde leefstijl door de combinatie van een breed sportaanbod met zorg, educatie en kennis over voeding en beweging.

Horizon 2020
Kerkrade probeert het project nu te financieren door een Europese subsidie binnen te halen. Daarbij gaat het om gelden uit Horizon 2020. Dit is een Europees subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie in Europa.Bron: Limburger.nl / Centercourtkerkrade.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM