Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Duvano: 'Vraag naar kantplanken enorm gestegen'

zaterdag 7 juli 2018

Nu het RIVM-rapport verschenen is over de mogelijke milieurisico's van infill, gaan gemeenten en clubs op zoek naar oplossingen. Leveranciers van kantplanken krijgen dan ook veel orders binnen.

Een van hen is Duvano, een producent van kantplanken uit Oss. Duvano maakt kantplanken van gerecycled kunstgras. Het bedrijf koopt kunstgrasvezels in die verwerkt zijn tot kunstgraskorrels en die korrels worden vervolgens gesmolten tot kantplanken. De planken zijn in principe in alle hoogtes leverbaar, met 25 cm als minimale hoogte. Gangbare hoogtes zijn 30 en 90 cm; met deze twee maten doet de gemeente Amsterdam momenteel een pilot.

Verantwoordelijkheid nemen
De vraag naar kantplanken is enorm toegenomen in het afgelopen half jaar, vertelt Ed Korstanje van J&E Sports. Korstanje werkt met J&E nauw samen met Duvano. Duvano krijgt momenteel zelfs orders van gemeenten die hockeybalken bestellen voor bij voetbalclubs, weet Korstanje. 'Iedereen lijkt nu wakker te worden. Terecht ook, het wordt tijd dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen.'

Honderd procent recycling
Duvano heeft jaren ervaring met kantplanken vanuit de hockeysport. Korstanje vertelt: 'Duvano levert al langer slagplanken voor hockey van gerecycled kunststof. Het bedrijf ziet nu dat voetbalclubs geïnteresseerd zijn, zeker na het RIVM-onderzoek. De voetbalplanken zijn van gerecycled kunstgras en kunnen ook weer voor honderd procent gerecycled worden. Zo heeft Duvano meteen een oplossing voor de problematiek die je ziet bij recycling van kunstgrasvelden. Twee vliegen in één klap.'

In Amsterdam liggen momenteel al kantplanken van Duvano. In een pilot test de gemeente twee verschillende hoogtes: 30 cm (links) en 90 cm (rechts).


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM