Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

WK-velden klaar voor kwartfinales

vrijdag 6 juli 2018

Nizhny Novgorod begin maart tijdens het doorzaaien met de Speed-Seed en de Carrier.
Vandaag en morgen staan de kwartfinales van het WK voetbal in Rusland op het programma. Voor stadion Nizhny Novgorod, dat speciaal voor het toernooi gebouwd werd, is dit de laatste wedstrijd tijdens het WK. Het veld werd met Redexim-materiaal klaargestoomd voor het WK. Een korte terugblik.

Voetbalvelden ondergaan tijdens een wedstrijd zware stress, vooral in geval van slidings. Stress treedt ook op tijdens het onderhoud van de grasmat, door de werkgangen met de machines, maar ook door het onderhoudspersoneel die over het veld loopt.

Lagere bodemdruk

Traditioneel wordt een (compact) tractor ingezet bij onderhoudswerkzaamheden als het beluchten, bezanden, verticuteren, kriebelen, zaaien en vegen. Tractors kunnen echter schade aan het oppervlak veroorzaken, vooral wanneer de velden zacht zijn en na langdurige regenval in de wintermaanden, met het risico dat de tractorbanden het speeloppervlak markeren. Roman Zhukov is groundsman in het stadion van Nizhny Novgorod en gebruikt de walk-in-front Redexim Carrier, omdat de bodemdruk op de grasmat de helft lager is dan van een tractor.

Verti-Drain beluchter met Carrier in Nizhny Novgorod-stadion.
Driemaal doorgezaaid
Het stadionveld is na de winter bijzonder zwak en gevoelig. Sporen van tractorbanden zitten dan al snel in de mat, met oneffenheden als gevolg. Dit is dan net het moment dat moet worden doorgezaaid om een dichte grasmat te krijgen. Met de Speed-Seed (model 1200) werd dit voorjaar driemaal doorgezaaid om het zaad in duizenden kleine gaatjes direct onder het oppervlak te brengen, zodat het zaad snel tot ontkieming kon komen.

Omdat Zhukov de Speed-Seed achter de Redexim Carrier 'loopmachine' bevestigt (zie foto bovenaan de pagina) is de bodemdruk minimaal, vanwege het lage gewicht en de brede banden. Fieldmanager Vladimir Proskyryakov van het stadion in Volgograd heeft eenzelfde set onderhoudsmachines voor gebruik achter de Carrier.

Volle mat

Nizhny Novgorod-stadion werd direct na de winter doorgezaaid met de Speed-Seed 1200 gekoppeld aan de Redexim Carrier. Daarna werd deze bewerking herhaald begin maart en midden mei. Iedere keer is het veld in drie richtingen doorgezaaid om een volle mat te verkrijgen. In het Nizhny Novgorod-stadion is de grasmat belijnd met de Redexim Turfliner.


De Redexim-machines worden in alle WK-stadions gebruikt, zo ook in de Kazan Arena. Een dag vóór de kwartfinale tussen België en Brazilië is het hybrideveld in de Kazan Arena belucht met een Verti-Drain 7215 (pennen met een diameter van 8 mm) omdat het veld te hard was. De twee bovenstaande foto's zijn gemaakt op donderdag 5 juli, evenals onderstaande video.door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM