Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

FC Dordrecht ruilt kunstgras in voor hybrideveld

dinsdag 3 juli 2018

FC Dordrecht krijgt binnenkort de beschikking over een hybrideveld in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De club speelt vanaf het seizoen 2018/2019 dus niet langer op kunstgras.

Dordrecht was in 2013 één van de Eerste divisie-clubs die onderdeel was van de CED-kunstgrastender. De club maakte destijds de overstap van natuurgras naar kunstgras en ging spelen op een veld van Greenfields. Na vijf jaar dienst was de kunstgrasmat versleten en eind vorig seizoen werd de mat afgekeurd door de KNVB. FC Dordrecht moest het kunstgras dus vervangen en op zoek naar een alternatief.

Duidelijke voorkeur
Algemeen manager Olav Ouwerkerk van FC Dordrecht laat weten dat de keuze is gevallen op een hybrideveld van Greenfields: Greenfields Xtragrass. Ouwerkerk vertelt: 'Gistermiddag is de definitieve beslissing gemaakt door algemeen directeur Hans de Zeeuw. Wij denken dat kunstgras niet de toekomst heeft en zien dat clubs weer op gras gaan spelen. Er is zelfs kans dat natuurgras uiteindelijk een licentievoorwaarde wordt. Binnen de club hebben we allemaal een duidelijke voorkeur voor gras, dus gaan we weer op natuurgras spelen. Uiteindelijk gaat er immers niets boven voetbal op echt gras.'

Greenfields zal volgens Ouwerkerk op korte termijn beginnen met de aanleg van het veld. FC Dordrecht speelt op vrijdag 17 augustus namelijk al zijn eerste thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het eerste elftal zal na de aanleg van het nieuwe hoofdveld op een andere locatie gaan trainen, zodat de belasting van het natuurgras beperkt blijft.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM