Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kunstgras bij Almere City FC vervangen door natuurgras

maandag 25 juni 2018

Het leggen van de graszoden in het Yanmar Stadion
Het kunstgras in het Yanmar Stadion van Almere City FC is vervangen door echt gras. Almere City is daarmee de eerste club van de 17 'kunstgrasclubs' in het betaald voetbal die de overstap maakt.

Op verzoek van de op verzoek van de trainers en de spelers is CSC Sport afgelopen donderdag begonnen met het leggen van de graszoden in het Yanmar Stadion.

Terug naar de Eredivisie
Volgens directeur John Bes van de club glijdt het natuurgras lekkerder en is het 'beter voor de knieën'. Ook noemt hij het goed voor het aantrekken van spelers. 'En we hopen in de Eredivisie te komen, die terug wil naar het echte gras.'

Nieuwe bestemming
Het oude kunstgrasveld krijgt een nieuwe bestemming op het sportcomplex van Almere City. Het wordt het hoofdveld van de Almere City Football Academy, waarnaast een tribune wordt gebouwd met een capaciteit van ongeveer 400 plaatsen. De jeugdteams van Almere gaan daar trainen en in de weekenden hun wedstrijden spelen. De A-selectie en Jong Almere City FC gaan trainen op het natuurgrasveld dat voor het stadion ligt. De wedstrijden worden vanzelfsprekend afwerkt op de nieuwe grasmat die in het stadion komt te liggen.

Derde stadion met kunstgras
Twaalf jaar geleden betrok Almere City FC het complex dat nu het Yanmar Stadion heet. Het was op dat moment het derde stadion in Nederland met een kunstgrasmat.

Competitiestart
Op maandag 2 juli start de A-selectie van Almere City FC met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd op natuurgras is een oefenwedstrijd en vindt op dinsdag 7 augustus plaats tegen Real Mallorca. De competitie gaat op 17 augustus van start.

Bron: Nos

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM