Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Tennisbond sluit zich aan bij Rookvrije Generatie

woensdag 13 juni 2018

Foto: Henk Koster
De KNLTB is partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij en sluit zich aan bij de beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie'.

Een gezonde sportomgeving creëren past bij de sportieve en maatschappelijke functie van de tennisvereniging, stelt de KNLTB. Algemeen directeur Erik Poel: 'Als je aan sport denkt, denk je aan een gezonde sportomgeving. Roken past hier niet bij. Daarom vinden we het als bond belangrijk dat alle tennissers in een rookvrije omgeving kunnen tennissen en dat hopen we met deze samenwerking te bereiken. De KNLTB ondersteunt zijn verenigingen via de KNLTB Accountmanagers om hun omgeving rookvrij te maken. Uiteraard willen we zelf ook het goede voorbeeld geven door onze eigen jeugdevenementen in een rookvrije omgeving te laten plaatsvinden. Zo creëren we met elkaar een veilig, sportief en gezond sportklimaat.'

De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie'. Samen met een groeiend aantal partijen en personen wordt toegewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM