Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Fortuna Sittard gaat op hybrideveld spelen

maandag 11 juni 2018

Tarkett Sports en eredivisieclub Fortuna Sittard hebben vorige week een overeenkomst getekend voor de aanleg van een hybrideveld.

De oude grasmat van Fortuna was de laatste jaren regelmatig punt van kritiek. In de eerste fase wordt het stadion voorzien van een nieuwe natuurlijke grasmat. Tijdens de interlandbreak in oktober 2018 volgt fase 2. Om de twee centimeter wordt dan een bundel kunstgrasvezels 18 centimeter diep in het veld geïnjecteerd.

Voordelen

Van Isitan Gün, voorzitter van Fortuna Sittard, is bekend dat hij groot voorstander is van natuurgras. 'Het huidige natuurgrasveld was hoognodig aan vervanging toe. Kunstgras is voor ons echter nooit een optie geweest, want wie goed en aantrekkelijk voetbal wil spelen speelt op natuurgras. Dat geldt zeker nu we de Eredivisie ingaan. Met de hybride oplossing die de Tarkett Group ons biedt kunnen we blijven genieten van de voordelen van natuurgras. Het veld bestaat straks voor minder dan tien procent uit kunstgrasvezels, maar die leveren ons wel vele voordelen op. Ik kan niet wachten op de geur van het natuurgras vlak voor onze eerste thuiswedstrijd komend seizoen', zegt Gün.

Financieel haalbaar

Arjan Knottnerus, Business Development Director bij Tarkett Sports BV, over de keuze van Fortuna Sittard: 'Van alle Limburgse clubs is er maar één die trouw blijft aan natuurgras. En dat vinden wij fantastisch. Zeker zo midden in de huidige kunstgrasdiscussie. Het toont aan de ze gras heel hoog op de agenda hebben staan. Fortuna Sittard wilde het beste. Dan kom je al snel bij ons uit, als het gaat om hybride grassystemen. De keuze van Fortuna voor een hybride veld laat zien dat het niet alleen voor Europese topclubs financieel haalbaar is om een kwalitatief perfecte grasmat te hebben.'

Bron: Fortunasittard.nl

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM