Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vlieland gestart met grondige renovatie recreatieveld

woensdag 16 mei 2018

Het recreatieterrein aan de Kampweg in Vlieland
Medio april is Antea Group Sport uit Heerenveen gestart met de renovatie van het huidige recreatieterrein aan de Kampweg op Vlieland. Op het terrein, dat gebruikt werd als recreatief trapveld, wordt ook jaarlijks het meerdaagse muziekfestival Into the Great Wide Open georganiseerd.

Ook is afgelopen jaar op het eiland een officiƫle voetbalvereniging VSV '31 opgericht, die het veld gebruikt om competitiewedstrijden te spelen. De cultuurtechnische kwaliteit van het veld liet te wensen over, omdat het veld hobbelig was en in de winterperiode regelmatig slecht bespeelbaar. Dit alles vormde volgens de organiserende partijen reden om het veld geheel te renoveren. Op die manier wordt het terrein geschikt als officieel voetbalveld en is het beter bestand tegen de gevolgen van het jaarlijkse festivalgebruik in september.

Nieuw drainagesysteem
Het veld wordt geheel gespit, bewerkt en voorzien van een nieuw drainagesysteem. Dat moet ervoor zorgen dat het veld in de winter voldoende droog blijft. Langs de zijden van het veld wordt een verharde transportstrook aangebracht voor de op- en afbouw van het festival.

Kwetsbaar
Volgens de uitvoerende partijen zijn de werkzaamheden zeer weersgevoelig, dus zijn ze voor de planning afhankelijk van droge weersomstandigheden. Het veld is inmiddels ingezaaid en is naar verwachting in juli weer licht te betreden. De uitvoerders stellen er rekening mee te moeten houden dat een jonge grasmat het eerste seizoen ietwat kwetsbaar is en niet te zwaar bespeeld kan worden.

Beter bestand tegen festivalgebruik
Na de renovatie van het sportveld zal er de komende jaren met goed onderhoud voor gezorgd moeten worden dat het veld goed wordt gehouden, zodat het geschikt blijft voor voetbal en festivalgebruik. Onderhoud en beheer van het sportveld worden na deze grote opknapbeurt verzorgd door Stichting Rekreatiebelangen Vlieland.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM