Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Toro wordt officiële partner Pro League

dinsdag 15 mei 2018

Toro maakte afgelopen vrijdag bekend dat het een samenwerking aangaat met de Belgische Pro League. Toro wordt de officiële naamgever voor het veldenklassement van deze competitie.

De Pro League heeft in het begin van dit seizoen een klassement voor de velden van de Jupiler Pro League opgesteld. Zo wil men de belangrijke investeringen van professionele clubs in hun grasmat uitlichten en het dagelijks werk van de greenkeepers en hun medewerkers belonen. Het klassement is vergelijkbaar met de Nederlandse veldencompetitie van de VVCS.

Lokeren eerste winnaar
De winnaar van het eerste seizoen werd gisteren bekendgemaakt: Sporting Lokeren. De greenkeepers van deze club mogen zich de 'Toro Best Greenkeeper' van het seizoen 2017/2018 noemen. Lokeren ontving het hoogste aantal punten van alle clubs. Het klassement in België wordt gebaseerd op beoordelingen van de aanvoerder, trainer en teamafgevaardigden.

Televisiebeelden
Pierre François, CEO van de Pro League, vertelt waarom men in België met een veldencompetitie begonnen is: 'Wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van het voetbal en van de televisiebeelden onder andere afhangt van de kwaliteit van de velden. Vandaar dat deze ranglijst noodzakelijk was. Het kampioenschap van de greenkeepers zal volgend seizoen uitgebreid worden naar de clubs van de Proximus League [het tweede niveau in België, red.], en de televisieproductie zal na afloop van elke wedstrijd een vierde beoordeling geven. Naast een trofee die op het Gala uitgereikt wordt, zal de winnaar een prijs ontvangen van Toro dat per direct zijn merk zal associëren aan dit klassement. Toro wordt eveneens een nieuwe officiële partner van de Pro League.'

Inspanningen belonen
Anthony Nadalin van Toro Europe: 'De kwaliteit van de grasmat is een belangrijk element voor het goede verloop van een voetbalwedstrijd. Bij Toro streven wij ernaar om innovatief materiaal aan te bieden en om zo de greenkeepers te helpen bij het bereiken van hun wekelijkse doelstelling. Wij zijn dus blij om de inspanningen van de beste greenkeeper van de Pro League te mogen belonen.'

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM